1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hamas, Biden ve BMGK’nın Ateşkes Teklifine Bağlılığını Teyit Etti

Hamas, Biden ve BMGK’nın Ateşkes Teklifine Bağlılığını Teyit Etti

service

Hamas, ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan ve Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından onaylanan ateşkes teklifine olan bağlılıklarını yineledi. Hamas, yeni önerilere ihtiyaç duymadıklarını vurguladı.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, bir görüntülü açıklama yaparak, “Biden’ın mayıs ayı sonundaki ifadesi sonrası varılan mutabakatlara ve 2 Temmuz’da onayladığımız 2735 sayılı BMGK kararına bağlılığımızı teyit ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Hayye, yapılacak herhangi bir anlaşmanın Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıların tamamen durdurulması, Philadelphi Koridoru’ndan çekilme ve yerinden edilen halkın geri dönüşünü sağlaması gerektiğini açıkladı. Yeni öneri ve teklifler için sıfır noktasına dönmek gerekmediğini belirten Hayye, İzrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya baskı yapılmasının önemli olduğunu ifade etti.

Hayye, Netanyahu ve hükümetinin esir değişimi konusunda engeller oluşturduğunu, askeri güç kullanımıyla esirlerin kurtarılmasının başarısız olduğunu belirtti. Ayrıca, ABD yönetiminin İsrail üzerinde tarafsız bir baskı uygulaması gerektiğini vurguladı.

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru’ndan çekilmeyeceklerini bildirerek, “İsrailli esirlerin Gazze Şeridi’nden kaçırılmasını engelleyeceğiz.” dedi. Netanyahu’nun anlaşma taslağına eklediği maddelerin müzakereleri zorlaştırdığı belirtiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hamas, Biden ve BMGK’nın Ateşkes Teklifine Bağlılığını Teyit Etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz