1. Haberler
  2. Gündem
  3. Han Yunus’ta Yıkım Gerçekleşti: Filistinli Sivillerin Acı Kaybı

Han Yunus’ta Yıkım Gerçekleşti: Filistinli Sivillerin Acı Kaybı

featured
service

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyindeki Han Yunus şehrinin kuzey kısmındaki bölgelerden çekilmesi, bölgedeki tahribatın boyutunu gözler önüne serdi.

Görgü tanıklarının AA’ya aktardığı bilgilere göre, en yoğun yıkım Hamed Mahallesi’nde gerçekleşti. Burada, İsrail savaş uçakları tarafından çok sayıda apartman ve konut yerle bir edildi.

Askeri operasyonlar sırasında, İsrail askerleri, çok sayıda konutu tahrip ederken, Filistinlilere ait mülkler buldozerlerle yok edildi.

Gazze Sivil Savunma Teşkilatı, sağlık ekipleri ve Uluslararası Kızıl Haç gönüllüleri, İsrail ordusunun hedef aldığı alanlarda hayatını kaybeden Filistinlilerin cesetlerini enkazdan çıkarmaya çalışıyor.

Tanıkların ifadelerine göre, Han Yunus’un kuzeyinde çok sayıda ceset ve parçalanmış vücut kalıntıları bulundu ve bunlar Nasır Hastanesi’ne sevk edildi.

İsrail’in düzenlediği saldırılar, binlerce Filistinlinin evlerini terk edip Gazze’nin batı ve orta kesimlerine zorunlu olarak göç etmelerine sebep oldu.

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında, en az 40,334 Filistinli hayatını kaybederken, bunlar arasında 16,480 çocuk ve 10,980 kadın yer alıyor. Ayrıca 93,356 kişi yaralandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Han Yunus’ta Yıkım Gerçekleşti: Filistinli Sivillerin Acı Kaybı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz