Havalimanında valizi geç gelene 30 bin TL! Bilmeyenler o parayı bırakıp çıkıyor: Anında elinize sayıyorlar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ceren Özcan, valizlerini geç teslim almak zorunda kaldığını ve bu sürecin nasıl işlediğini detaylarıyla anlattı. “Geç gelen valizimiz için 30.000 TL tazminatı nasıl aldık?” başlıklı paylaşımıyla, bu tür durumlarda yapılması gereken adımları açıkladı.

Özcan, yaşadıklarını şu sözlerle özetledi: “Geçen ay İsveç aktarmalı İzlanda’ya giderken valizlerimiz gelmedi. Havaalanındaki kayıp bagaj ofisine gittik. (Size verilen bagaj etiketlerini bu yüzden kesinlikle atmayın) Bağlantılı uçuş olmasına rağmen bir sebepten dolayı bagajlarımızın İsveç havaalanında kaldığını söylendi ve valizlerimize 3 gün sonra ulaşabildik.”

Özcan, bu süreçte yaptıkları zorunlu harcamaların fişlerini sakladıklarını ve havayolu şirketine tazminat için başvurduklarını belirtti. “Bu süre içerisinde yaptığımız zorunlu harcamaların fişlerini sakladık ve havayolu şirketine tazminat için elimizdeki belgelerle (uçuş numarası, bagaj etiketinin ve harcama fişleri faturalarının ekran görüntüleri) başvuru yaptık. Her havayolu şirketinde bu uygulama geçerli. Başvuruyu uçuştan sonraki 21 gün içerinde yapmanız gerekiyor. Ertesi gün havayolundan cevap geldi ve 30000 TL tutarındaki ödeme onaylandı” dedi.

Ceren Özcan, valizlerin geç teslim alınması durumunda kişisel bakım, giyim, çamaşır ve şarj aleti gibi masrafların talep edilebileceğini vurguladı. Ayrıca, uçuş rötarlarında da tazminat hakkı bulunduğunu ekledi: “9 saatten fazla süren rötarlarda havayolu şirketinden tazminat talep edebiliyorsunuz. Airhelp gibi tazminat almanızı kolaylaştıran uygulamalar var. Ama bence önce havayolu şirketine başvuru yapın. Çünkü uygulama aracılığı ile alacağınız tazminatta komisyon payı olduğu için kesinti oluyor. Havayolu şirketinden daha yüksek bir ödeme alabilirsiniz. Red cevabı gelirse bu uygulamalarla sonuna kadar hakkınız arayın derim çünkü mutlaka bir geri dönüşü oluyor.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Havalimanında valizi geç gelene 30 bin TL! Bilmeyenler o parayı bırakıp çıkıyor: Anında elinize sayıyorlar

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz