1. Haberler
  2. Gündem
  3. Haydar Dümen’in eşi Beyoğlu’ndaki 5 katlı binayı tefecilere kaptırdı – Ankaragündem

Haydar Dümen’in eşi Beyoğlu’ndaki 5 katlı binayı tefecilere kaptırdı – Ankaragündem

featured
service

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Silivri’de Tanju Aksu ve birlikte hareket ettiği çete üyelerinin, mali sıkıntıda olan kişilere borç para verip, para karşılığında da mağdurların taşınmazlarına el koyduğu yönündeki ihbar üzerine çalışma başlattı.

Yapılan çalışmada Aksu ve birlikte hareket ettiği çete üyelerinin tapuya giderek taşınmazların devir işlemlerini yaptırırken, satışın gerçekleştiğine inandırmak için borçlandırdıkları kişilerin hesaplarına paraları aktardıkları, şüphelilerin daha sonra, borçlulardan bu paraları çekip kendilerine vermelerini istediği, mağdurların da hesaplarına yatırılan paraları çekip Aksu ve beraberindeki şüphelilere teslim ettiği belirlendi.

Aksu ve diğer şüpheliler tarafından borçlandırılan mağdurların taşınmazlarına el konulduğu ihbarını alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri konuyla ilgili çalışma başlattı. Ekipler, İstanbul ve Tekirdağ’da Tanju Aksu ile işbirlikçisi olduğu belirlenen 9 şüpheliye operasyon düzenledi.

Operasyonda, Aksu’nun da aralarında bulunduğu 5 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin Silivri Belediyesi CHP Meclis üyesi Rıza A. olduğu öğrenildi. Yürütülen soruşturma kapsamında, Rıza A. ile 4 şüphelinin adreslerindeki aramalarda ise 18 tapu senedi, 5 banka dekontu, 16 alım satım sözleşmesi ve 14 fatura ele geçirildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 5 şüpheli, bugün Silivri Adliyesi’ne sevk edilirken, şüphelilere ve mağdurlara ait yeni detaylar ortaya çıktı. Soruşturma dosyasındaki dolandırılan kişiler arasında 2022 yılında hayatını kaybeden ünlü psikiyatr yazar Haydar Dümen’in eşi Gülten Dümen’in de olduğu öğrenildi.

İddiaya göre maddi sıkıntı yaşayan ve Beyoğlu’nda bulunan 5 katlı taşınmaz mülkünü satmak isteyen Gülten Dümen, acil paraya ihtiyacı olunca tefecilerin kapısını çaldı. Dümen ilk olarak Gökhan A. adlı bir kişiye müracaat etti. Gökhan A., Dümen’i Tanju A. adlı çete üyesine gönderdi. Tanju A. da Gülten Dümen’i Emrah E. adlı bir başka kişiye gönderdi. Beyoğlu’nda bulunan söz konusu 5 katlı taşınmaz mülke 30 milyon lira değer biçildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Haydar Dümen’in eşi Beyoğlu’ndaki 5 katlı binayı tefecilere kaptırdı – Ankaragündem
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz