1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hayrünnisa Gül’e diplomatik ayıp: “Arama sonrası Çantasındaki para zarfları kayboldu”

Hayrünnisa Gül’e diplomatik ayıp: “Arama sonrası Çantasındaki para zarfları kayboldu”

featured
service

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi’nin Yönetim Kurulu Toplantısı’na katılmak için eşi Hayrünnisa Gül ile İngiltere’ye gitti. 13 Eylül’de Hayrünnisa Gül, ülkeden çıkış yaptıkları sırada diplomatik kurallara uygun olmayan bir şekilde arandı.Uçağa binerken çantasındaki içerisinde dolar, euro ve sterlin olan üç zarfın yerinde olmadığını fark eden Gül çifti, durumu İngiltere ve Türk Büyükelçiliği’ne iletti.Olaya ilişkin detayları Abdullah Gül’ün danışmanı Birol Afşar, ANKARAGÜNDEM’a anlattı. Afşar, olayın medyada abartılı ve yanlış şekilde yansıtıldığını belirtti. Bazı internet sitelerinde “polis çantayı çaldı” gibi spekülasyonlar yapıldığına dikkat çeken Afşar, “Süreç takip ediliyor.” dedi.

“Hayrünnisa Hanım diplomatik kurallara uygun olmayan bir şekilde aranıyor ancak Sayın Cumhurbaşkanımıza bir arama yapılmıyor. Dönüş yolunda, uçağa binmeden önce çantasından üç adet zarfın kaybolduğunu fark ediyor. Bu zarfların içinde farklı para birimleri; dolar, euro ve sterlin vardı. Durumu fark ettikten sonra hemen bizim büyükelçiliğimize ve İngiliz yetkililere bildiriliyor. Her iki taraf da konuyu yakından takip ediyor. Süreç takip ediliyor ama şu ana kadar kayda değer bir gelişme olmadı. Eğer yeni bir bilgi gelirse paylaşırız.”

Afşar, Oxford İslam Araştırmaları Merkezi ziyaretinin kraliyet tarafından fonlandığı iddiaları gibi yanlış bilgilerin de haber yapıldığını söyledi. Abdullah Gül’ün bu ziyaretlere yıllardır katıldığı ve masrafların kendisi tarafından karşılandığı vurgulayan Afşar, şöyle devam etti:

“Bazı internet sitelerinde ‘polis çantayı çaldı’ gibi abartılı iddialar da yazıldı. Herkes haberine bir şey ekleyerek daha fazla okunma peşinde, dolayısıyla hepsini takip etmek zor. Ayrıca Oxford İslam Araştırmaları Merkezi hakkında da asılsız iddialar vardı. Ziyaretin fonlandığı ve her şeyin kraliyet tarafından karşılandığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanımızın yönetim kurulu üyesi olarak yıllardır bu toplantılara katıldığını ve tüm masrafları kendisinin karşıladığını belirtmek isteriz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hayrünnisa Gül’e diplomatik ayıp: “Arama sonrası Çantasındaki para zarfları kayboldu”
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz