1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Temmuz Ayı Ödemeler Dengesini Değerlendirdi

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Temmuz Ayı Ödemeler Dengesini Değerlendirdi

service

Mehmet Şimşek, Temmuz ayında Türkiye’nin ödemeler dengesine ilişkin önemli verileri sosyal medya üzerinden değerlendirdi. Bakan, yapılan açıklamalara göre yıllık cari açığın 20 milyar doların altına gerilediğini belirtti.

Şimşek, “Temmuzda 10 yılın en yüksek aylık portföy girişi gerçekleşirken, son bir yılda toplam 34,5 milyar dolarlık bir giriş sağlandı” dedi. Bu yükselişin, ülke ekonomisi için kalıcı rezerv birikimine katkı sunduğuna dikkat çekti.

Bakan, geçen yıl yurt dışı yerleşiklerin devlet iç borçlanma senedi stokundaki payının %0,5 seviyelerine gerilediğini, Temmuz itibarıyla bu oranın %8,7’ye çıktığını vurguladı.

Bankacılık ve reel sektördeki tahvil dahil dış borç çevirme oranlarının geçen yılın ilk 5 ayında sırasıyla %97 ve %73 seviyelerinde olduğunu anımsatan Şimşek, Temmuz’da bu oranların arttığını belirtti.

Bakan Şimşek, “Makroekonomik ve finansal istikrarda kazandığımız başarıları kalıcı hale getirmek ve daha ileri taşımak istiyoruz” diyerek, uluslararası doğrudan yatırımları artırmaya yönelik çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Temmuz Ayı Ödemeler Dengesini Değerlendirdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz