Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan CHP’li Ali Mahir Başarır’ın iddialarına sert yanıt

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanlığı, CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır’ın, Bakan Mehmet Şimşek’in oturduğu evle ilgili ortaya attığı iddialara sert bir yanıt verdi. Bakanlık, iddiaların tamamen temelsiz ve mesnetsiz olduğunu belirterek, Başarır’ın açıklamalarını kınadı.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Ali Mahir Başarır’ın TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Bakan Şimşek’e yönelik “bir iddiaya göre” diyerek temel aldığı açıklamalarının haksız ve mesnetsiz isnatlarla dolu olduğu vurgulandı. Açıklamada, Bakan Mehmet Şimşek’in, 2007 yılında siyasete girmek amacıyla yurt dışından kesin dönüş yaptığı ve o dönemde elde ettiği birikimlerle halen oturduğu konutu satın aldığı belirtildi.

Bakanlık, 2007 yılında satın alınan konutun 2020 yılında zemin katında aşırı nem alması nedeniyle zorunlu su izolasyonu tadilatı yapıldığını, bu tadilatın ise yapıyı inşa eden firma tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. İzolasyon tadilatının iddialarda bahsi geçen firma tarafından yapılmadığının altı çizildi.

Bakanlık açıklamasında, “Yakışıksız isnat ve imalarla, ucuz hilelerle, haksızca siyasette öne çıkmaya çalışan zihniyeti ve Bakanımızı küçük düşürmeye yönelik iddiaları reddediyoruz” ifadelerine yer verildi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ali Mahir Başarır’ın açıklamalarını tamamen temelsiz ve mesnetsiz olarak nitelendirerek, Bakan Şimşek’e yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bakanlık, bu tür iddiaların siyasi amaçlarla yapıldığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu vurguladı.

Bakan Mehmet Şimşek, 2007 yılında üst düzey yöneticilik yaptığı dönemde yurt dışından kesin dönüş yaparak Türkiye’ye gelmiş ve o dönemde elde ettiği birikimlerle şu anda oturduğu konutu satın almış ve konutun zemin katında meydana gelen aşırı nem sorunu nedeniyle 2020 yılında zorunlu su izolasyonu tadilatı yapılmış olup, bu tadilat yapıyı inşa eden firma tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ali Mahir Başarır, 4 Temmuz 2024 tarihinde TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Bakan Mehmet Şimşek’e yönelik çeşitli iddialarda bulunmuş ve bu iddiaların “bir iddiaya göre” diyerek dayandırıldığını belirttildi. Fakat Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirterek, Başarır’ın açıklamalarını kınadı.

Bakanlık, Başarır’ın iddialarının siyasi amaçlarla yapıldığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu vurgulamış, bu tür iddiaların Bakan Şimşek’in itibarını zedelemeye yönelik olduğunu belirtti. Bakanlık, bu tür mesnetsiz iddiaların kamuoyunu yanıltma amacını taşıdığını ve siyasette haksızca öne çıkma çabası olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan CHP’li Ali Mahir Başarır’ın iddialarına sert yanıt

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz