1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Kira Bedelinin Altın Cinsinden Ödenmesi Uyarısı

Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Kira Bedelinin Altın Cinsinden Ödenmesi Uyarısı

service

Hazine ve Maliye Bakanlığı, son dönemlerde sosyal medyada yayımlanan kira bedellerinin altın cinsinden ödenmesine dair haberler üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Bakanlık, bu durumun mevcut mevzuata uygun olmadığını vurguladı.

Bakanlık, açıklamasında, “Sosyal medyada yer alan ve kira bedelinin altın cinsinden ödenmesi gerektiğini belirten haberler, Hukuki düzenlemelere aykırılık teşkil etmektedir.” ifadelerine yer verdi. Bu nedenle vatandaşların mağduriyet yaşamaması adına yasal çerçevenin dışına çıkılmaması gerektiğine dikkat çekildi.

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 sayılı Karar çerçevesinde, Türkiye’de yerleşik kişilerin, bazı durumlar hariç, kira sözleşmelerinin döviz cinsinden yapılamayacağı belirtildi. 2018 tarihinde yapılan değişiklikle, gayrimenkul alım satımları ve kiralama işlemlerinin yasal olarak döviz ve dövize endeksli hale getirilemeyeceği ifade edildi.

Bakanlık, son olarak, “Bütün vatandaşlarımızın haklarını korumak amacıyla, bu tür haberlerin doğru olmadığı ve herhangi bir hukuki işlem tesis edilmemesi gerektiği önemle vurgulanmaktadır” açıklamasında bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan Kira Bedelinin Altın Cinsinden Ödenmesi Uyarısı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz