Haziran ayında güneşten elektrik üretiminde rekor kırıldı!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeni bir yazılı açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, 16 Haziran’da güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payının yüzde 44’ü aşarak yeni bir rekora imza attığını duyurdu. Bakan Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, bu rekorun Kurban Bayramı’nın ilk gününde gerçekleştiğini belirtti.

16 Haziran günü toplam 682 bin 223 megavat elektrik üretildiğini kaydeden Bakan Bayraktar, bunun 109 bin 501 megavatının güneşten sağlandığını da ekledi. Güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payının yüzde 16.05 olduğunu söyleyen Bayraktar, 16 Haziran günü bu oranın yüzde 44’ü aştığını da vurguladı. Bayraktar, günün tamamında yenilenebilir enerji kaynaklarının elektrik üretimindeki payının yüzde 63, yerli ve yenilenebilir kaynakların payının ise yüzde 78,4 olduğunu bildirdi. 

Bayraktar, Uluslararası Yenilenebilir Enerji Ajansı’nın son kurulu güç istatistiklerine göre, Türkiye’nin yenilenebilir enerji kurulu gücünde dünya sıralamasında ilk 11’de, Avrupa’da ise 5’inci sırada yer aldığını hatırlattı. Önümüzdeki 12 yıllık süreçte her yıl 3 bin 500 megavat güneş enerjisi kurulu gücünü devreye alacaklarını aktaran Bayraktar, yeni rekorların gelmeye devam edeceğini de ekledi. 

Bu hedeflere ulaşmak için kapasite tahsisleri yapmaya devam ettiklerini belirten Bayraktar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bahsettiği 2053 net sıfır emisyon vizyonu ile hareket ettiklerini vurguladı. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Haziran ayında güneşten elektrik üretiminde rekor kırıldı!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz