1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hem kurusu hem turşusu yapılıyor! O ilimizin meşhur biberi tescil yolunda: Artık adını duymayan kalmayacak

Hem kurusu hem turşusu yapılıyor! O ilimizin meşhur biberi tescil yolunda: Artık adını duymayan kalmayacak

featured
service

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Biga Ticaret Borsası, ilçeye özgü tarımsal ürünlerin tanıtımına ve gelişimine katkı sağlamaya yönelik çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Biga Ticaret Borsası olarak, ilçemizde yetişen ürünlerin gelişimine katkı sağlamak ve katma değerlerini artırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmekteyiz. Bu kapsamda, Biga’ya özgü Selvi Köyü bölgesinde yetişen “Biga Yakan Biberi” için coğrafi işaret tescili alma çalışmalarımıza başlamış bulunuyoruz. Bu girişim, bölgesel ürünlerimizin korunmasını sağlarken aynı zamanda üreticilerimizin rekabet gücünü artırmayı hedeflemektedir. Bu çalışmanın hayata geçirilebilmesi için Biga Ticaret Borsası olarak, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile bir protokol imzalamış bulunuyoruz. Bu akademik çalışma, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat ŞEKER, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali GÜNDOĞDU ve Dr. Arş. Gör. Tolga SARIYER tarafından yürütülecektir. 24 Eylül 2024 Salı günü, akademik heyetimiz Selvi Köyü’nde bulunan işletmeleri ziyaret etmiştir. Ayrıca, üreticilerden biber hakkında detaylı bilgi alınmış ve üretim yapılan arazilerden örnekler toplanmıştır.”

Tescil sürecinde bilimsel destek almak amacıyla Biga Ticaret Borsası, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile işbirliği protokolü imzaladı. Yapılan protokol çerçevesinde, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Şeker’in liderliğinde, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Gündoğdu ve Dr. Arş. Gör. Tolga Sarıyer’in katılımıyla akademik bir ekip oluşturuldu. Bu ekip, Biga Yakan Biberi’nin tescil sürecinde gerekli bilimsel araştırmaları yürütecek.

24 Eylül 2024 tarihinde, akademik ekip Selvi Köyü’nde üreticileri ziyaret ederek, biber üretim süreçleri hakkında detaylı bilgi aldı. Ayrıca, biber tarlalarından alınan örnekler üzerinde yapılacak incelemelerle ürünün coğrafi işaret sürecine yönelik bilimsel veriler toplanmaya başlandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hem kurusu hem turşusu yapılıyor! O ilimizin meşhur biberi tescil yolunda: Artık adını duymayan kalmayacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz