1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hemen telefonunuzu kontrol edin! Bu uygulama varsa yandınız: Tüm bilgileri hortum gibi çekiyor

Hemen telefonunuzu kontrol edin! Bu uygulama varsa yandınız: Tüm bilgileri hortum gibi çekiyor

featured
service

Mobil güvenlik firması iVerify, “Showcase.apk” adlı Android uygulamasının Pixel telefonlara fabrika çıkışlı olarak yüklendiğini ortaya çıkardı. İlk bakışta masum bir uygulama gibi görünen bu yazılım, aslında sistem düzeyinde kod çalıştırma ve cihaza istenmeyen uygulamalar yükleme yetkilerine sahip. Uygulamanın güvenli olmayan bağlantılar üzerinden yapılandırma dosyalarını indirme ve bunları manipüle etme riski taşıdığı belirtildi. Bu durum, cihazın tamamen ele geçirilmesine neden olabilir.

iVerify’ın Palantir Technologies ve Trail of Bits ile birlikte hazırladığı raporda, ‘Verizon Retail Demo Mode’ olarak bilinen bu yazılımın Pixel cihazlarda 2016 yılından beri var olduğu ortaya kondu. Yazılım, lokasyon ve harici depolama gibi 30’dan fazla izne sahip ve bu, ciddi bir güvenlik riski oluşturuyor.

Google, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak kullanıcılar, telefonlarının güvenliği konusunda büyük endişe taşıyor. Şirketin yakın zamanda bu konuda detaylı bir açıklama yapması bekleniyor.

yeni-proje.jpg

Eğer bir Google Pixel cihazınız varsa, derhal telefonunuzu kontrol edin ve olası güvenlik açıklarına karşı önlem alın. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edin ve güvenlik güncellemelerini düzenli olarak kontrol edin.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hemen telefonunuzu kontrol edin! Bu uygulama varsa yandınız: Tüm bilgileri hortum gibi çekiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz