1. Haberler
  2. Gündem
  3. Herkes alay etti onlar üretmekte diretti! 15 yıldır imkansızın başarıldığı hasat: Kazançlarını gören imrenerek bakıyor

Herkes alay etti onlar üretmekte diretti! 15 yıldır imkansızın başarıldığı hasat: Kazançlarını gören imrenerek bakıyor

featured
service

Hüseyin Leyla, dedelerinin fındık ağaçlarını dikme kararını alırken yaşadıkları zorlukları anlattı. Leyla, “Dedelerimiz yaklaşık 15 yıl önce elma ağaçları yerine fındık ağacı diktiler. O dönemde herkes bu kararlarıyla alay etti ve ‘Burası Karadeniz Bölgesi değil’ dediler. Büyük dedemiz, elma ağaçlarını kökünden çıkarıp yerine fındık ağaçları diktiğinde, insanlar bu adımı tuhaf bulmuştu. Ama şimdi bu kararın doğru olduğunu görüyoruz” dedi.

Leyla, bahçede yaklaşık 50 fındık ağacının bulunduğunu ve fındıkların hasadının aile üyeleri tarafından toplandığını belirtti. Fındıkların verimliliği hakkında bilgi veren Leyla, “Fındıklarımız bir sene verimli, bir sene verimsiz oluyor. Geçen yıl verim düşük oldu ve yaklaşık 40 teneke ürün elde ettik. Ancak bu sene 50 teneke üzeri verim bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

vanda-findik-uretimi-3.jpg

Fındığın kilosunun 250 TL’den satıldığını belirten Leyla, “Şimdilik elde ettiğimiz fındıkları aile arasında paylaşacağız. Eğer verim yüksek olursa, ihtiyaç fazlasını satmayı planlıyoruz” dedi. Leyla, ayrıca Ordu ilini kıskanmadıklarını, aksine Ordu’dan daha güzel fındıklarının bulunduğunu esprili bir dille ifade etti: “Ordu’yu kıskanmıyoruz, çünkü bizim fındıklarımız onlardan daha güzel.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Herkes alay etti onlar üretmekte diretti! 15 yıldır imkansızın başarıldığı hasat: Kazançlarını gören imrenerek bakıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz