Herkes farklı isimle biliyor, toplandığı gibi kurutuluyor! Vitamini güneşten değil gölgeden alıyor, kilosu 250 TL’den satılıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Denizli’nin Honaz ilçesine bağlı Kaklık Mahallesi’nde ayva bahçesinin içine 2. ürün olarak ekilen hatmi çiçeklerinin hasat süreci devam ediyor. Hatmi çiçeği hastalığına gerçekleştiren Meryem Göçtü, “Geçtiğimiz yıl Mart ayında hatmi çiçeği tohumunu ektik, Nisan ayında üç dönümlük ayva bahçemizin içine ikinci ürün olarak hatmi çiçeklerinin fidanlarını diktik. Hatmi çiçeği çok yıllık bir bitki. Bu yıl Haziran ayında ikinci yıl hasadımıza başladık.” dedi.

3 dekarlık alanda ortalama 500 kilo kuru hatmi hasadı yapmayı hedeflediklerini söyleyen Göçtü, ürünlerin gölgede kurutulduğunu vurguladı. Türkiye’nin pek çok ilinde aktarlarda satışı yapılan ürünleri işaret eden Göçtü, bu yıl kilosunun 250 TL’den satışa çıkarılacağını aktardı. Ürünleri dağda bayırda toplamak yerine kendilerinin organik olarak yetiştirdiğini söyleyen Göçtü, hatmi çiçeklerinin günlük olarak toplanması gerektiğini vurguladı. Toplanmayan ürünlerin döküldüğünü belirten Göçtü havaların iyi olması durumunda veriminde iyi olduğunu vurguladı.

Yaz aylarının güneşi ne kadar çok olursa ürün verimi de o kadar çok görülüyor. Havalar soğuyana kadar ürün hasadı yaptıklarını dile getiren Göçtü, yağmurun çok olması durumunda boyunun çok uzun olduğunu ve daha güzel verim aldığını vurguladı.

Tarlada Dikili hatmi çiçeklerine sabah ve akşam topladıklarında söyleyen Meryem Göçtü, boş vakitlerde ekilmeyen tarlalardan ve dağlardan hatmi çiçeği topladığını vurguladı. Meryem Göçtü, “Dağlarda ve bahçemize ektiğimiz hatmi çiçeklerini topluyoruz. Her gün sabah ve akşam olmak üzere iki kere topluyoruz. Topladığımız hatmi çiçeklerini temiz bir bezin üzerine serip gölgede kurutarak çuvalla aktara satıyoruz. İnşallah yağış olursa Haziran ayından Aralık ayına kadar toplamaya devam edeceğiz. Toplanan hatmi çiçekleri temiz bezlerin üzerinde gölgede bir haftada kurutuluyor” sözlerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Herkes farklı isimle biliyor, toplandığı gibi kurutuluyor! Vitamini güneşten değil gölgeden alıyor, kilosu 250 TL’den satılıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz