1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hindistan’da Doktorlardan Şiddete Karşı Yasa Talebi

Hindistan’da Doktorlardan Şiddete Karşı Yasa Talebi

featured
service

Hindistan’da bir kadın doktorun 9 Ağustos’ta hastanede uğradığı tecavüz ve cinayet sonrası, meslektaşları sağlık çalışanlarının korunması için yasal reform talebinde bulundu.

Bu korkunç olayın ardından doktorlar, ülkede süresiz grev ilan ederek başkent Yeni Delhi’de Sağlık Bakanlığı önünde toplandı. Katılan doktorlar, “Geciken adalet, reddedilen adalettir” yazılı pankartlar taşıdı. Yasa Teklifleri

Doktorlar, görevdeki sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların kefaletle serbest bırakılmayı gerektirmeyen bir suç olarak tanımlanmasını ve daha sıkı korunma yasalarının hazırlanmasını istedi.

Hekimler, Hipokrat yeminine sadık kalarak hastalarına ücretsiz ayakta tedavi hizmeti sunmaya çalıştılar; ancak polis müdahaleleri ile karşılaştılar.

Hindistan hükümeti, grevdeki doktorlardan görevlerine geri dönmelerini istedi ve taleplerin değerlendirilmesi için bir komite kurulacağını açıkladı.

Kalküta’daki RG Kar Tıp Koleji’nde görev yapan 31 yaşındaki kadın doktor, dinlenme odası olmadığı için seminer odasında uyumuştu. Ertesi gün, meslektaşları onu yarı çıplak ve yaralı halde buldular. Olayın ardından hastanede çalışan bir görevli gözaltına alındı, ancak durum ilerleyen süreçte Merkezi Soruşturma Bürosuna devredildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hindistan’da Doktorlardan Şiddete Karşı Yasa Talebi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz