Hipokrat Yemini’ne sansür: Dekan yardımcısı yemini sansürsüz okuyan öğrencileri salondan çıkarttı

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yeminin “Görevimle hastam arasına; yaş, hastalık ya da engellilik, inanç, etnik köken, cinsiyet, cinsel yönelim, milliyet, politik düşünce, ırk, , toplumsal konum ya da başka herhangi bir özelliğin girmesine izin vermeyeceğime…” diye geçen kısmından ‘cinsel yönelim’ ifadesi çıkarıldı.

Söz konusu bölümün Dekan Yardımcısı Tuba Gül tarafından okunduğu sırada öğrenciler, çıkarılan kısımları ekleyerek hep bir ağızdan söylediler. Bunun üzerine veliler alkışlarla öğrencilere destek verdi.

Bu gelişmeden sonra yemin töreninin ardından gerçekleştirilecek olan kokteyl ise öğrencilere Hipokrat Yemini ettiren Dekan Yardımcısı Tuba Gül tarafından iptal edildi.

Olayın ardından kokteyl için hazırlanan alandaki kuru pasta, su ve meşrubatlar kaldırıldı.

Velilerin ‘öğrencilerimize suyu bile reva görmüyorsunuz. Bu öğrenciler 25-26 yaşlarında özgür bireyler’ demesi üzerine Tuba Gül velilerle tartıştı.

Ordu Tıp Fakültesi içerisinde fotoğraf çektirmek isteyen öğrenciler ile velilere izin verilmedi, öğrenciler ve veliler özel güvenlik güçleri eşliğinde salondan çıkartıldı.

Birçok veli öğrencilerinin salondan çıkarılmasına tepki gösterirken mezuniyet fotoğrafları zorunlu olarak fakültenin bahçesinde çekildi.

Salonun içerisinde bulunan alanda mezuniyet fotoğrafı çekilmesi için hazırlanan yerde değil de dışarıda fotoğraf çektirmek zorunda kalan öğrenciler ve veliler ise duruma tepki gösterdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hipokrat Yemini’ne sansür: Dekan yardımcısı yemini sansürsüz okuyan öğrencileri salondan çıkarttı

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz