1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hollanda Başbakanı Schoof’tan Ukrayna’ya Sürekli Destek Vurgusu

Hollanda Başbakanı Schoof’tan Ukrayna’ya Sürekli Destek Vurgusu

service

Hollanda Başbakanı Dick Schoof, Ukrayna’nın Zaporijya bölgesini ziyaret ederek Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile bir araya geldi ve ülkesinin Ukrayna’ya olan desteklerinin süreceğini duyurdu.

Schoof, social media platformu X’ten yaptığı paylaşımla, ‘‘Ukrayna, Hollanda’nın devam eden desteğine güvenebilir. Ukrayna’nın varlığının sürdürülmesine yardımcı olmak için gereken her şeyi yapmalıyız.’’ dedi.

Başbakan, savaşın devam ettiği bir bölgedeki yaşamı görmekten duyduğu hayranlığı ifade ederken, bir yer altı okulunu ziyaret etti ve gazilerle de görüşme fırsatı buldu.

Schoof, Hollanda’nın Ukrayna’ya toplam 200 milyon avro değerinde yeni bir yardım paketi hazırladığını açıkladı. Bu paket, enerji altyapısının korunması ve onarılmasına odaklanmakta olup, insani yardım için de ek fonlar içermektedir.

Schoof, Rusya’nın saldırılarının durdurulmasının hem Hollanda’nın hem de tüm Avrupa’nın güvenliği açısından önemli olduğunu vurgulayarak, ‘‘Bu hepimizin paylaştığı bir inançtır. Hollanda Başbakanı olarak ülkeye yaptığım ilk ziyaret, Ukrayna’yı desteklemeye devam etmemizin gerekliliğine dair inancımı pekiştirdi,’’ ifadesini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hollanda Başbakanı Schoof’tan Ukrayna’ya Sürekli Destek Vurgusu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz