1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hollanda’da Bilgisayar Sistemleri Arızası, Uçuş ve Hizmetleri Aksattı

Hollanda’da Bilgisayar Sistemleri Arızası, Uçuş ve Hizmetleri Aksattı

service

Hollanda, bazı kamu kurumlarındaki bilgisayar sistemlerinde yaşanan büyük bir arıza nedeniyle ciddi hizmet aksaklıkları ve uçuş iptalleriyle karşı karşıya kaldı. Özellikle Eindhoven Havalimanı, bu durumdan olumsuz etkilenen başlıca noktalardan biri oldu.

Siber Güvenlik Ulusal Merkezi (NCSC), arızanın nedeni olarak veri merkezinde meydana gelen bir sorunu gösterdi. Açıklamada, çok sayıda devlet kurumunun bu durumdan etkilenmiş olduğu ifade edildi.

Hollanda Savunma Bakanlığı, resmi sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği paylaşımda, bilişim teknolojileri ağlarında sorunlar yaşandığını duyurdu. “Nedeni henüz bilinmemektedir. Çalışanlar oturum açma güçlüğü çekmekte ve iletişim sorunları nedeniyle bazı hizmetler etkilenmektedir,” ifadelerine yer verildi.

Aynı zamanda, Eindhoven Havalimanı’nın sosyal medya hesabında yapılan açıklamada, Savunma Bakanlığı’ndaki bilgisayar sorunları yüzünden hava trafiğinin durdurulduğu bildirildi. “Şu anda Eindhoven Havalimanı’nda hava trafiği mümkün değil,” denildi. Ayrıca, havalimanının askeri amaçlarla kullanıldığı da belirtilerek bilgisayar sisteminin ministerlik ile bağlantılı olduğu vurgulandı.

Bu aksaklıklar neticesinde Hollanda Kızılhaçı, mahsur kalan yolcular için bir acil müdahale ekibi görevlendirildi. Ayrıca dijital devlet hizmetlerinin sunulduğu DigiD sistemine erişimle ilgili de SMS şifrelerinin alınamaması sebebiyle sorunlar yaşandığı tespit edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hollanda’da Bilgisayar Sistemleri Arızası, Uçuş ve Hizmetleri Aksattı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz