1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hükümet Onayladı, Tarih Belli Oldu! Bu Araçların Girişi Tamamen Yasaklanacak

Hükümet Onayladı, Tarih Belli Oldu! Bu Araçların Girişi Tamamen Yasaklanacak

featured
service

Ulaştırma ve Çevre Bakanı Jansen, bu düzenlemeyi belediye başkanları ile görüştüğünü ve Temsilciler Meclisi’ne sunacağını belirtti. Emisyonsuz bölge olarak belirlenen bu alanlara sadece elektrikli veya hidrojenle çalışan, çevreye zararlı emisyon salmayan araçlar giriş yapabilecek. Bu uygulamanın amacı, şehirlerdeki hava kirliliğini azaltmak ve CO2 emisyonlarını minimuma indirmek.

1 Ocak 2025’ten itibaren Amersfoort, Amsterdam, Delft, Den Haag, Rotterdam ve Utrecht gibi birçok şehirde sıfır emisyon bölgeleri devreye girecek. Diğer şehirler ise kademeli olarak bu uygulamaya geçecek. Örneğin, ‘s Hertogenbosch Mart 2025’te, Groningen Nisan 2025’te, Arnhem Haziran 2026’da ve Venlo 2027’de bu düzenlemeyi hayata geçirecek.

BELEDİYELERİN YETKİSİNDE

Sıfır emisyon bölgeleri, mevcut çevre bölgelerinden farklıdır. Çevre bölgeleri, belirli dizel araçların giremeyeceği alanlar iken, sıfır emisyon bölgelerinde yalnızca elektrik veya hidrojenle çalışan araçlar kabul edilecek.

Belediyeler, şehirlerinin belirli bölümlerinde veya genelinde “Sıfır Emisyon Bölgesi” uygulamasına geçme yetkisine sahipler ve bu karar tamamen onların inisiyatifinde yer alıyıor. Ulaştırma ve Çevre Bakanı Jansen, hükümetin bu konuda belediyelere yalnızca rehberlik sunduğunu, nihai kararın ise belediyelere ait olduğunu vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hükümet Onayladı, Tarih Belli Oldu! Bu Araçların Girişi Tamamen Yasaklanacak
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz