1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hüseyin Çelik’ten Kurtulmuş’a 3. madde tepkisi: Kurtulmuş’a ayar verildi, çark etti

Hüseyin Çelik’ten Kurtulmuş’a 3. madde tepkisi: Kurtulmuş’a ayar verildi, çark etti

featured
service

Numan Kurtulmuş’tan yeni anayasa açıklaması: ‘İlk 4 maddeyi tartışmak zaman kaybı’

Kurtulmuş, “Devletin, ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğü” ifadesinin, “Devletin ülkesi ve milleti olmaz” diyerek, “Milletin, devleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlüğü” şeklinde değiştirilmesi gerektiğini savundu. Ancak bu görüş, hem iktidar hem de muhalefet cephesinden tepki aldı.

Konuya en sert tepkilerden biri, AK Parti kurucusu ve eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’ten geldi. Çelik, sosyal medya üzerinden Kurtulmuş’a yönelik yaptığı açıklamada, TBMM’nin tarihte hiç olmadığı kadar “etkisiz ve yetkisiz” bir kurum haline geldiğini savunarak, Kurtulmuş’un geçmişteki siyasi duruşunu eleştirdi.

Çelik, “Has Parti başkanı iken AK Parti’ye ve Sayın Erdoğan’a demediğini bırakmayan Sayın Kurtulmuş, arkadaşlarını satarak AK Parti’ye yamanmış ve bugün Meclis Başkanı! Kendisi 3.Madde tartışması başlattı.Ayar verildi! Sonra ÇARK” ifadeleriyle Kurtulmuş’un tutumunu hedef aldı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kurtulmuş’un açıklamalarına tepki göstererek “İlk 4 maddeye el uzatanın elini kıracağız” demişti.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum ise rbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili Mehmet Uçum ise
“Türkiye (Cumhuriyeti) Devletinin ‘ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğü’ hükmü hem semantik olarak hem de anayasal teori açısından çok doğru bir ifadedir. Tartışmaya açılması hem yersizdir hem de sorunludur” ifadelerini kullanmıştı.

Gelen tepkilerin ardından Kurtulmuş, ifadelerine açıklık getirmiş, İlk dört madde ile ilgili tartışma söz konusu değil. 3. Madde ile ilgili bir tartışma varmış gibi göstermek en hafif tabiriyle haksızlıktır, yanlışlıktır ve bir algı operasyonudur” açıklamasında bulunmuştu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hüseyin Çelik’ten Kurtulmuş’a 3. madde tepkisi: Kurtulmuş’a ayar verildi, çark etti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz