1. Haberler
  2. Gündem
  3. Husi Güçlerinin İsrail Gemilerine Yönelik Saldırılar

Husi Güçlerinin İsrail Gemilerine Yönelik Saldırılar

featured
service

Yemen’in Husi güçlerinin, Gazze Şeridine destek operasyonlarının başlamasından bu yana, toplamda 41 İsrail gemisini hedef aldığı belirtildi. Bu bilgiler, Husilere yakın olan el-Mesire televizyon kanalı tarafından yayımlandı.

Haberin devamında, Yemen açıklarında Husi güçlerinin, Gazze’ye destek vermek amacıyla 170 gemiyi hedef aldıkları ifade edildi. Bu süre zarfında, Kızıldeniz, Umman Denizi, Hint Okyanusu ve Akdeniz’de ise 72 Amerikan ve 12 İngiliz gemisinin saldırıya uğradığı bildirildi. Ayrıca, İsrail limanlarına ürün taşıyan 45 şirkete ait gemilere de saldırılar gerçekleştirildi.

Husilerin, İsrail’in Gazze’deki saldırılarına tepki amacıyla, 31 Ekim 2023’ten beri özellikle İsrailli şirketlere ait ticari gemilere el koyduğu ve bazılarını insansız hava araçları ile füzelerle hedef aldığı kaydedildi. Bu eylemler, birçok uluslararası gemicilik şirketinin Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı almasına sebep oldu.

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğinin tehlikeye girdiğini belirterek, 18 Aralık 2023 tarihinde Refah Muhafızı Operasyonu adını verdikleri uluslararası bir deniz görev gücünü oluşturma kararı aldı. Bu operasyona birçok ülke katılacak. Ayrıca, ABD ve İngiltere’nin Yemen’deki Husilerin kontrolündeki bölgelere yönelik saldırılar düzenlemesi üzerine, Husi güçleri bu ülkelerin tüm gemilerini hedef alacaklarını açıkladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Husi Güçlerinin İsrail Gemilerine Yönelik Saldırılar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz