1. Haberler
  2. Gündem
  3. Husiler’den Tel Aviv’e İHA Saldırısı Görüntüleri Yayınlandı

Husiler’den Tel Aviv’e İHA Saldırısı Görüntüleri Yayınlandı

featured
service

Yemen’deki İran destekli Husiler, geçtiğimiz Cuma günü Tel Aviv kentini hedef alan bir insansız hava aracı (İHA) saldırısının görüntülerini yayımladı.

Husilere ait Yemen Askeri Medyası (MMY) tarafından paylaşılan videoda, “Yafa” isimli İHA’nın fırlatıldığı ve Tel Aviv’deki hedeflere saldırdığı anlar yer aldı. Görüntülerde, Husilerin bu yeni İHA’nın radarlardan ve hava savunma sistemlerinden saklanabilme yeteneğine sahip olduğunu belirtmesi dikkat çekti.

19 Temmuz’da, Tel Aviv’in merkezindeki ABD Büyükelçiliği yakınlarında saat 03.00 sularında meydana gelen saldırıda güçlü bir patlama yaşandı. Patlamada bir kişinin hayatını kaybettiği, dört kişinin ise yaralandığı kaydedildi.

Husiler, Tel Aviv’i radarların ve hava savunma sistemlerinin tespit edemeyeceği “Yafa” isimli bu yeni İHA ile hedef aldıklarını duyurdu. Ayrıca, Tel Aviv’in kendileri için “güvenli olmayan bir bölge” olduğunu belirtip, saldırılarına devam edeceklerini ifade ettiler.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, bu İHA saldırısına ilişkin “Gerekli karşılığı vereceğiz” açıklamasını yaptı. İlgili saldırının ardından, İsrail ordusu 20 Temmuz’da Yemen’in Kızıldeniz kıyısındaki Hudeyde Limanı’ndaki Husilere ait askeri hedeflere hava saldırısı gerçekleştirdi. Bu saldırıda toplam 9 kişinin öldüğü ve 89 kişinin yaralandığı bildirildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Husiler’den Tel Aviv’e İHA Saldırısı Görüntüleri Yayınlandı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz