1. Haberler
  2. Gündem
  3. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel İle Otomotiv Sektörünün Geleceği

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel İle Otomotiv Sektörünün Geleceği

service

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, Türkiye’nin otomotiv pazarındaki gelişmeleri değerlendirdi. Berkel, “Bu trend böyle devam ederse, yıl sonu itibarıyla otomotiv pazarının 1 milyon 100 bine ulaşmasını bekliyorum,” dedi.

İzmir’deki yeni Santa Fe’nin tanıtım toplantısında konuşan Berkel, SUV segmentinde bu aracı en üstte konumlandırdıklarını ifade ederek,”Bu yıl için 500, gelecek yıl içinse 1000 adet Santa Fe satmayı hedefliyoruz,” şeklinde bilgi verdi.

Bu yılın başından itibaren Türkiye’de 762 bin 152 adet aracın satıldığını hatırlatan Berkel, “Geçen yıl da benzer rakamlarla 760 bin civarında araç satıldı. Yeni regülasyonların etkisiyle kampanyalar arttı, bu da piyasayı hareketlendirdi,” dedi. Satışların yüzde 22’sinin kredili alımlarla gerçekleştirildiğini ifade ederek, yüksek taşıt kredisi faiz oranlarının etkisini kaygıyla değerlendirdi.

Berkel ayrıca, Türkiye’deki elektrikli otomobil pazarına dair de hedeflerini vurgulayarak, “Türkiye’de şu an 3 tam elektrikli model sunuyoruz. Geçen ay 602 elektrikli araç sattık ve pazar payımız yaklaşık yüzde 10’a ulaştı,” dedi.

Markalarının tarihçesine değinen Berkel, “Yerli üretimin gücünü arkamızda her zaman hissettik. 38 bin 500 araç sattık, bunlardan 23 bini yerli üretimdir,” diyerek yerli üretim avantajına dikkat çekti. Berkel, Çinli markalarla rekabette endişe duymadıklarını, ancak fiyat agresifliğinin farkında olduklarını da sözlerine ekledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel İle Otomotiv Sektörünün Geleceği
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz