1. Haberler
  2. Gündem
  3. İBB Meclisi’nde ‘Alkol’ Krizi! AKP Sosyal Medya Yalanını ‘DSÖ Verisi’ Diye Savundu

İBB Meclisi’nde ‘Alkol’ Krizi! AKP Sosyal Medya Yalanını ‘DSÖ Verisi’ Diye Savundu

featured
service

CHP Meclis üyesi Rahşan Sertkaya da söz konusu verinin DSÖ ile alakası olmadığını şu şekilde açıkladı:

“2023 yılında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık yaptığı bir konuşmada, herhangi bir referans vermeden kadına yönelik şiddetin yüzde 70’inde failin alkollü olduğunu belirtiyor. Sonra bu sosyal medyada Dünya Sağlık Örgütü verisi gibi yayılıyor. Teyit siteleri de bu verinin Dünya Sağlık Örgütü’ne ait olmadığını açıklıyor, böyle bir raporun bulunmadığını açıklıyor.”

Sertkaya, kadına yönelik şiddette faillerin cezalandırılması gerektiğini söyledi. Sertkaya, 2017 yılında Gaziantep Şahinbey Belediyesi’nin Menzil Şeyhi Muhammed Saki Erol’un ‘Aile Saadeti’ isimli kitabın dağıtımını yaptığını ve kitapta “Kadının nasıl dövülmesi gerektiğinin” işlendiğini hatırlattı.

Gündem dışı yapılan konuşmalarda AKP Meclis Üyesi Işıl İlgin Oktay da söz alarak İstanbul Sözleşmesi’ni hedef aldı. Türkiye’nin İstanbul sözleşmesini ilk imzalayan ülkelerden olduğunu hatırlatarak LGBTİ bireyleri hedef gösteren Oktay “İstanbul Sözleşmesini ilk imzalayan ülkelerden birisiyiz. Bir kadının ölümü değil tek bir gözyaşı olmasa keşke. İstanbul sözleşmesi LGBTİ propaganda aracına dönüştürüldü ve toplumun genel ahlakını zedelemeye yönelik kullanıldı” dedi.

CHP Meclis üyesi Filiz Akyol Akar şöyle yanıt verdi:

“İnfaz düzenlemeleriyle katiller, tecavüzcüler dışarı çıkarıldı. Samimi değilsiniz. İstanbul sözleşmesi iktidara yükümlülükler getiriyordu. Bunları üstlenmek istemediniz. İstanbul sözleşmesinden bu nedenle çıkıldı.”

Kaynak: Gerçek Gündem

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İBB Meclisi’nde ‘Alkol’ Krizi! AKP Sosyal Medya Yalanını ‘DSÖ Verisi’ Diye Savundu
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz