1. Haberler
  2. Gündem
  3. İç Anadolu’da Temmuz Ayı Yağışları Rize’yi Aratmadı

İç Anadolu’da Temmuz Ayı Yağışları Rize’yi Aratmadı

featured
service

Dr. Levent Yalçın, bu yıl İç Anadolu Bölgesi’nde özellikle Ankara’nın, temmuz ayında yaşanan aşırı sıcakların yanı sıra sıkça yağış aldığını vurguladı. Ankara, 31 günün 28’inde yağış alarak tarihi bir şartlar içerisine girdi.

Yalçın, 22 Temmuz’da zirveye ulaşan yüksek sıcaklıkların ardından yağan yağışların, İç Anadolu’yu adeta Rize’nin iklimine benzer hale getirdiğini ifade etti. Ayrıca, 21. yüzyılın başları itibarıyla, Avrupa’nın birçok bölgesinde de benzer sıcaklık olaylarının yaşandığını belirtti.

İklim değişikliği ile birlikte, sıcaklıkların artışının yağışları şiddetlendirdiğini söyleyen Yalçın, bu durumun altyapı sorunlarına ve havacılık güvenliğine riskler oluşturduğuna dikkat çekti. Yıldırım ve şimşek sayısındaki artışlar da önemli bir sorun olarak öne çıkıyor.

Temmuz ayında, yağışların yerel dağılımı da dikkat çekti. Ankara, birçok noktasında bu yağışları sırayla aldı, bu nedenle Ankaralı birçok kişi, günlük yağışları gözlemleyemedi. Yağışlar, dağlar, vadiler ve ovalar arasında dağılarak buralarda depolandı.

Yalçın, yağışların Ankara’nın baraj doluluk oranını %33 seviyesinde tutmasına rağmen, uzun vadede barajları besleyeceğini belirtti. Önümüzdeki aylarda su kullanımı açısından tedbirli olunması gerektiğinin altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İç Anadolu’da Temmuz Ayı Yağışları Rize’yi Aratmadı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz