1. Haberler
  2. Gündem
  3. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Van’da Güvenlik Çalışmalarını Değerlendirdi

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Van’da Güvenlik Çalışmalarını Değerlendirdi

featured
service

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Van’da düzenlenen “Türkiye’nin Huzuru” toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, bölücü terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerinin özverili çalışmalarını vurguladı.

Yerlikaya, “Bölücü terör örgütleri ile mücadele ederken, ülke içindeki İçişleri Bakanlığı ve dışarıdaki milli savunma birimlerimiz birlikte çalışıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir kararlılıkla ilerliyoruz” dedi.

Van’da, yılbaşından 15 Ağustos’a kadar kişilere karşı işlenen suçlarda %1 civarında bir azalma olduğunu belirten Yerlikaya, mal varlığına karşı işlenen suçlarda ise önemli bir düşüş yaşandığını ifade etti. “Kişilere karşı işlenen en önemli 10 suçta aydınlatma oranımız %98,9” dedi.

Bakan Yerlikaya, Van’da hırsızlık olaylarının ciddi anlamda azaldığını belirtti. “Oto hırsızlıkları, geçen yıl 42’den, bu yıl 10’a, motosiklet hırsızlıkları ise 18’den 8’e düştü” bilgisini paylaştı.

Uyuşturucuyla mücadele çalışmaları kapsamında, 372 operasyonda 305 kişinin tutuklandığını kaydetti. Ayrıca, düzensiz göç men edilmesi için alınan tedbirleri belirtirken, “Sınırlarımızdan girişi engellenen düzensiz göçmen sayısı 55 bin 363” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İçişleri Bakanı Yerlikaya, Van’da Güvenlik Çalışmalarını Değerlendirdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz