1. Haberler
  2. Gündem
  3. ICOM’dan Lübnan’daki Telsiz Patlamalarına Açıklama

ICOM’dan Lübnan’daki Telsiz Patlamalarına Açıklama

service

Lübnan’da meydana gelen telsiz patlamaları sonrası dikkatleri çeken Japon üretici ICOM Inc., ürünleri hakkında açıklamada bulundu. ICOM, sahteciliği önlemek amacıyla hologram etiketi kullanılmadığı için ürünlerinin firma tarafından gönderilip gönderilmediğini teyit edemeyeceklerini belirtti.

Patlayıcı özellikteki telsizlerin, Hizbullah mensupları tarafından kullanıldığı ortaya çıkınca, ICOM, ilgili modelin 2014 yılında üretiminin durdurulduğunu duyurdu. Şirketin yaptığı açıklamada,

ifadelerine yer verildi.

ICOM, yurt dışı satışlarının yalnızca yetkili distribütörler aracılığıyla yapıldığını vurguladı. Ayrıca, Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’nın öngördüğü güvenlik ticaret kontrol düzenlemeleri çerçevesinde Icom Güvenlik Ticaret Kontrol Programı oluşturulduğu belirtildi.

Lübnan’da 17 Eylül 2023 tarihinde Hizbullah üyeleri tarafından kullanılan çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlaması sonucu 12 kişi hayatını kaybetti, 2.800’den fazla kişi yaralandı. 18 Eylül tarihinde ise yine çok sayıda telsizin patlatılması sonucu 20 kişi hayatını kaybetti.

Olaylarla ilgili olarak Lübnanlı yetkililer, İsrail’i suçluyor. Ancak İsrail tarafında henüz bir açıklama yapılmadı. Son dönemde İsrail ile Lübnan arasında sınır bölgelerinde çatışmalar belirgin şekilde artmış durumda.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
ICOM’dan Lübnan’daki Telsiz Patlamalarına Açıklama
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz