1. Haberler
  2. Gündem
  3. İdare Mahkemesi’nde LGS Sorusu İtirazı

İdare Mahkemesi’nde LGS Sorusu İtirazı

service

Ankara 3. İdare Mahkemesi, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında bir sorunun cevabının değiştirilmesi talebiyle açılan davayı karara bağladı.

İstanbul’da ikamet eden Ali Taha Genç isimli 8. sınıf öğrencisi, 2 Haziran 2024 tarihinde katıldığı LGS sınavında, Fen Bilgisi alanında yer alan 13. sorunun cevabının Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yanlış olarak açıklandığını iddia ederek mahkemeye başvurmuştu.

MEB, soruya ait bilimsel inceleme raporlarını sunarak, sorunun herhangi bir ölçme ve değerlendirme hatası taşımadığını belirtti. Raporda, C seçeneğinin doğru cevap olarak değerlendirildiği ifade edildi. Mahkeme, bu durumda “karar verilmesine yer olmadığına” hükmetti.

Davacı öğrencinin babası Avukat Aziz Genç, konu hakkında yaptığı açıklamada, mahkemenin kararını yetersiz bulduklarını ifade etti. “Sorunun iptal edilmesi kafamızı karıştırıyor. A şıkkının doğru kabul edilmesi gerekir,”;>

Ali Taha Genç’in, LGS sınavı öncesinde kapsamlı bir hazırlık sürecinden geçtiği belirtildi. Dilekçede, MEB’in yanıtları doğrultusunda, sıralama ve yerleşim sonuçlarının etkilenebileceği vurgulandı.

Sınavda danışılan sorunun doğru yanıtının C şıkkı olarak ilan edildiği, ancak davacı tarafın A şıkkının doğru olduğu yönündeki iddiaları, mahkeme sürecinin gelişimine oldukça etkili oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İdare Mahkemesi’nde LGS Sorusu İtirazı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz