1. Haberler
  2. Gündem
  3. İfade Veren Gökhan Çıra’dan İlk Açıklama: Mahkeme Kararını Verdi

İfade Veren Gökhan Çıra’dan İlk Açıklama: Mahkeme Kararını Verdi

featured
service

Eski futbolcu Gökhan Çıra’nın kızıyla birlikte sosyal medya hesabında paylaştığı fotoğraf, kamuoyunda farklı tepkilere neden oldu. Bazı kullanıcılar fotoğrafı uygunsuz bulurken, bazıları ise herhangi bir art niyet taşımadığını savundu.

Tartışmaların büyümesi üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçerek Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvuruda bulundu. Bakanlık, fotoğrafla ilgili soruşturma açılmasını ve çocuğun geçici süreyle devlet koruması altına alınmasını talep etti.

Başsavcılık, başvuruyu değerlendirerek “aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali” iddiasıyla Gökhan Çıra hakkında soruşturma başlattı ve ifadesinin alınmasına karar verdi.

Gelişmeler üzerine Gökhan Çıra, Instagram hesabı üzerinden bir açıklama yaparak tepkilere yanıt verdi. Çıra, sosyal medyada dile getirilen eleştirileri anlamakta güçlük çektiğini belirterek, paylaşıma yönelik bakış açılarının yanlış olduğunu ifade etti.

Söz konusu fotoğrafın gündeme gelmesinde, daha önce Gökhan Çıra ve eşi Selin Ciğerci ile anlaşmazlık yaşayan model Deniz Akkaya’nın da etkili olduğu iddia edildi. Olayla ilgili soruşturma süreci devam ediyor.

Çıra, bir baba olarak çok üzüldüğü belirtip konuyu alakasız yerlere çekildiğini dile getirdi. Çıra, kızının da evlatlık olmadığını vurgulayıp hem yazılı hem videolu mesaj paylaştı. Çıra, “Belki yanlış bir poz evet bende paylaştıktan sonra fark ettim ama hiç bakmadan sadece orada baba ve kızı oyun oynadığı hallerimizi koydum…Konuları alakasız yerlere çekmeyin lütfen diyorum” ifadelerini kullandı.

Çıra’nın ifadesinin ardından hakkında başlatılan soruşturma kısa sürede sonuçlandı. Gazeteci Emrullah Erdinç, Bakırköy 4. Çocuk Mahkemesi’nin inceleme sonunda bakanlığın talebini reddettiğini açıkladı. Erdinç. mahkemenin ret gerekçelerini şöyle aktardı:Gökhan Çıra’nın çocuğa bakmakta istekli olmasıAilenin maddi ve manevi durumunun çocuğun temel ihtiyaçlarını karşılamada yeterli olmasıAynı hanedeki babaanne ve dedenin uygun ebeveynlik becerilerine sahip olmasıHane içerisinde olumsuz bir durumun bulunmaması istismar ya da kötü muamele ile ilgili şikayet bulunmadığı gibi ailenin çocuğun bakımı için yeterli çabayı gösterdiği sosyal inceleme raporundan anlaşılmıştır diyerek;Çocuğun üstün yararının gözetilmesi ilkeleri doğrultusunda çocuğun ebeveynden ayrılmasının son çare olarak düşünülmesi gerektiği. Çocuğun yaşı itibariyle aile sıcaklığı ve bakımına en çok ihtiyaç duyduğu dönem olması. Kurum bakımına alınması halinde yaşayacağı psikolojik olumsuz etkilerin gözetilmesi gerektiği anlaşılmakla bakım tedbiri verilmesi yönündeki talebin reddine karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İfade Veren Gökhan Çıra’dan İlk Açıklama: Mahkeme Kararını Verdi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz