1. Haberler
  2. Gündem
  3. İki şehrin büyük tartışması! Bu lezzet kime ait? ‘Döner bizim dediler’ Bursalıları kızdırdılar

İki şehrin büyük tartışması! Bu lezzet kime ait? ‘Döner bizim dediler’ Bursalıları kızdırdılar

featured
service

12 yaşından bu yana dönercilik yapan Necati Topçuoğlu, dana eti ve kuzu eti karışık bir şekilde yapılan yüzde 5 de kuyruk yağı içeren dönerin çok eskiden beri bu yöntemle yapıldığını söyledi. Tarihe baktığımızda yalnızca kuzu etinin kullanıldığını dile getiren Topçuoğlu, kuzu eti ağır olduğu için kırmızı et ile karıştırılarak ve büyükbaş hayvanın yalnızca 4 bölgesi kullanılarak hazırlandığını aktardı.

Kastamonu dönerinin tırpan ile kesildiğini dile getiren Topçuoğlu, “Yaprak döner olduğu için esnememesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı. Topçuoğlu, bıçağa göre daha keskin olması nedeniyle eski dönemlerde tırpan kullanıldığını söyledi.

Kastamonu dönerinin özelliklerini anlatan Abdullah Taşmancı, eski ustaların verdiği tarif ile birlikte dananın sırt ettiği, koyun etinin her tarafını kullanarak yapılan dönerin aralarına da kuyruk eti takıldığını söyledi. Kastamonu dönerinde kesinlikle kıyma olmadığını dile getiren Taşmancı, “Bursalılar, Bursa dönerinin meşhur olduğunu, ilk döner olduğunu söylüyor. Onlar döneri, kıyma döneri, İskender usulü yapıyorlar. Bizim dönerimiz eski dönemden beri kullanılan döner” diye konuştu.

Karadağlı Meşhur Bursa Dönercisi, Bursa Food Delivery, Menu, Prices - Yemeksepeti

Üç nesildir dönercilikle uğraşan Nail Altınöz, dededen torunu 3 kuşak olarak dönercilik yaptığını belirterek babasının 1944’te işletme açtığını aktardı. Ondan önce dedesinin bu işte olduğunu dile getiren Altınöz, ilk dükkanının Kastamonu Nasrullah Meydanı’nda olduğunu belirterek çadır usulü bir dükkanda başlanan bu işin kış mevsiminde yapılmadığında aktardı.

Döner yiyeceksen Kastamonu'ya gel! Döner nerede bulundu? Bu lezzet başka hiçbir yerde yok! - Kastamonu Haber - Kastamonu Son Dakika Haberleri

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İki şehrin büyük tartışması! Bu lezzet kime ait? ‘Döner bizim dediler’ Bursalıları kızdırdılar
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz