İkinci Kobani Davası yarın başlıyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

HDP’li 5 eski vekile Kobani iddianamesi: 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet istendi

İddianame, 22 Mayıs’ta Ankara 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiş ve toplamda 298 sayfa olarak hazırlanmıştı. İki bölümden oluşan iddianamenin ilk 183 sayfasında maktul ve mağdurların isimleri ile iddialara yer verildi. İkinci bölümde ise, davaya gerekçe yapılan Kobani eylemlerine dair detaylar bulunuyor.

İddianamede, eski milletvekilleri Hüda Kaya, Serpil Kemalbay, Fatma Kurtulan, Garo Paylan ve Pero Dündar’ın, 6-8 Ekim 2014 tarihindeki Kobani eylemlerinin başlatılıp gerçekleştirilmesi konusunda fikir ve eylem birliği içerisinde oldukları ileri sürüldü. Şüphelilerin, HDP Genel Merkezi tarafından yapılan eylem çağrıları sonucu işlenen suçlardan sorumlu olmaları gerektiği belirtildi.

İddianamede ayrıca, bir kısmı tüzel kişi olmak üzere toplam 2 bin 674 mağdur veya müştekinin ismi yer aldı. İddianamenin kabulü halinde, HDP’li siyasetçiler hakkında, Yasin Börü ve arkadaşlarının da aralarında bulunduğu 37 kişiye yönelik “öldürme” ve “devletin birliği ve ülke bütünlüğünü bozmak” suçlarından 38’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile 19 bin 680’er yıl hapis cezası isteniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İkinci Kobani Davası yarın başlıyor

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz