1. Haberler
  2. Gündem
  3. İlkokul, ortaokul, liselerde yeni dönem! MEB 81 ile genelge gönderdi: Eğitimde yeni modele geçiliyor

İlkokul, ortaokul, liselerde yeni dönem! MEB 81 ile genelge gönderdi: Eğitimde yeni modele geçiliyor

featured
service

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in imzasıyla 81 ile gönderilen genelgeye göre, yeni modelin uygulanmasına yönelik eğitici eğitimleri 3 Haziran’da başladı. Öğretmenlerin eğitimi ise 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu eğitimler, il milli eğitim müdürlüklerinin koordinasyonunda, eğitici eğitimi belgesi alan öğretmenler tarafından verilecek. Eğitimlerin teorik ve uygulamalı olarak 3 gün sürmesi planlanıyor.

Eğitici eğitimi almış öğretmenler, modelin dışında kalan diğer sınıf seviyelerinde görev alan meslektaşlarına da aynı eğitimi verecek. Bu eğitimler, birinci dönem ara tatilinde gerçekleştirilecek ve branş temelli olacak şekilde, en fazla 50 kişilik gruplarla düzenlenecek.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin etkili bir şekilde uygulanabilmesi için il milli eğitim müdürlüklerinin koordinesinde detaylı planlamalar yapılacak. Okul yöneticileri, bu modelin temel yapı taşları ve eğitim felsefesi üzerine 1 Eylül’e kadar eğitim alacak. Ayrıca, öğretmenler ve yöneticiler, modelin temel yaklaşımını benimseyerek zümre toplantılarında ders programları ve kitapları gözden geçirecek.

Milli Eğitim Bakanlığından önemli açıklama, Öğrencilere sevindiren haber geldi: Sınavlar o tarihe kadar ertelendi

Öğrenci gelişimini desteklemek amacıyla, okullarda yapılacak planlamalarda temel, bütünleşik ve üst düzey düşünme becerileri dikkate alınacak. Ayrıca, “Erdem-Değer-Eylem” çerçevesi, sosyal duygusal öğrenme becerileri ve sistem düşüncesi gibi kavramlar da bu planlamaların merkezinde yer alacak. Bu bağlamda, okul temelli etkinlikler ve program dışı faaliyetler, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini teşvik edecek şekilde düzenlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İlkokul, ortaokul, liselerde yeni dönem! MEB 81 ile genelge gönderdi: Eğitimde yeni modele geçiliyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz