-Hedefimiz alışkanlıklarımızı değiştirmek. Yeşil çözümler, yayaların lehine kararlar almak. Hedefimiz o insanların daha çok dolaşabilecekleri bir şehir var etme konusunda sürdürülebilir bir gelecek inşaası.
-Birçok ilimizde ifade ettiğimiz gibi yürümeyi, bisiklet binmeyi ve toplu taşımayı teşvik edici çalışmalarımız var. Ulaşım tercihlerimizde özellikle çevre ve sağlığımıza etkilerini anlamlı hale getirmek için daha elverişli bir ulaşım sistemi kurmaya gayret ediyoruz
-İstanbul’un toplu taşımadaki en büyük hamlesinin raylı sistemlerin olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Ki çevreci bir yatırımdır. Ama maliyeti yüksek bir yatırımdır. İnsanlarımızın bazı alışkanlıklarını değiştirmekte sıkıntı yaşıyoruz. Geçmişten bugüne alışılmış olan kapısının önünden minibüse veya otobüse binmeyi devam ettirmek istiyorlar ama bu böyle değil.
-İstanbul büyüyen bir şehir. Bazı hamlelerde de gecikmiş bir şehiriz. Biz toplu taşımaya yürümenizi tavsiye ediyoruz. Toplu taşımayı kullanırsanız amacı var. Bu yıl ki teması paylaşımlı kamusal alanlar. İyi tasarlanmış alanlar daha huzurlu, paylaşımlı bir alanı teşvik ediyor. İnsanlarımız bir araya gelsin.
-Alabildiğince yeşil alan, meydanlar yapmaya devam edeceğiz İnsanların paylaşımına sunacağız.
-Aynı zamanda bu adımların insanların arkadaşlarıyla buluşabileceği alanlar haline getirmek de lazım. Salacak örneği gibi.
-Sağlıklı sokaklar uygulamasıyla insanların konforla hareket edebildiği alanlar oluşturmak istiyoruz. Yolların keyifli alanlar olmasını da önemsiyoruz.
-2014’den beri bana en güzel proje öğütlerini veren hep çocuklar oldu. Park,, yeşil alan, ağaç, spor sahası, meydan… Demokrasiyi teşvik eden bu alanların yaygınlaşmasını sağlamak lazım.
-Umarım Türkiye Belediyeler Birliği’nin de desteği ile tüm Türkiye’deki yerel yönetimler de bu duyguya ve bu talebe karşılık veren bir ortamı yaratarak ülkemizde başarıya ulaşır. Bizler yerel yönetimlerin de güçlendirilmesi için de uğraşacağız. Umarın hep beraber adil yaşam alanları ve şehirler tasarlarız.
Yorumlar kapalı.