1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu talimat verdi: İBB camileri depreme dayanıklı hale getiriyor

İmamoğlu talimat verdi: İBB camileri depreme dayanıklı hale getiriyor

featured
service

3 geçerli teklifin verildiği ihaleyi Ultra Endüstri Yapı San. ve Tic. Ltd. Şti. + Erg Yapı İnşaat Taahhüt San. ve Tic. Ltd. Şti. iş ortaklığı üstlendi. Geçen hafta imzalanan ihale sözleşmesine göre cami inşaatı, 13 Ağustos 2025’e kadar tamamlanacak.

Fevzi Çakmak Cami, 2 bin 335 metrekare büyüklüğündeki 6868 ada 5 parsel üzerine inşa edilecek. Mülkiyeti İBB’ye ait cami arazisi üzerinde daha önce, 1974 yılında ibadete açılmış olan Cami var idi. Proje hakkında yetkililerin verdiği bilgi özetle şöyle:

“1974 yılında ibadete açılan Pendik İlçesinde 6868 ada 5 parselde bulunan Esenler Fevzi Çakmak Camii’nin, depreme dayanıksız, riskli ve yapı kullanım ömrünü tamamlamış olduğundan yenileme ihtiyacı doğmuştur. İBB Üstyapı Projeler Müdürlüğü tarafından projelendirilen yeni camide, bölge halkının ihtiyacına göre yapılan fizibilite çalışmaları neticesinde şu fonksiyonlar yer almaktadır;

Cami 894 metrekare, Lojman (2 adet bağımsız ikamet amaçlı konut) 110 x 2 = 220 metrekare, çok amaçlı salon 216 metrekare, Bay ve Bayan Şadırvan, Kütüphane 61 metrekare, Çay Ocağı 34 metrekare, açık otopark 14 araç kapasiteli.”

foto3.jpg

Yenilenmek üzere yıkılan Fevzi Çakmak Camii’nin ayakta bırakılan kapısının üzerine asılı pankartta, cami inşaatı için yardım toplama duyurusu yer alıyor. Duyuruda yardımların, Esenler Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği adına Kuveyt Türk bankasında açılan hesaba yatırılması isteniyor. Derneğin cami inşaatına bir katkısının olup olmadığı sorusuna yetkililer, “Dernek sadece taleplerini iletti” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu talimat verdi: İBB camileri depreme dayanıklı hale getiriyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz