1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: AK Partili belediyelere 45 milyon verirken kimin parasını kime veriyordun?

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: AK Partili belediyelere 45 milyon verirken kimin parasını kime veriyordun?

featured
service

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine yönelttiği “kimin parasını kime veriyorsun?” sorusuna cevap verdi. İmamoğlu, Erdoğan’a hitaben, “Seçim döneminde İstanbul’un 23 AK Partili belediyesine 45’er milyon lira yardım yaparken kimin parasını kime veriyordun?” şeklinde bir karşılık verdi.

İmamoğlu, geçmişte ilçe belediye başkanı olduğu dönemde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli engellemeleriyle karşılaştığını belirtti. İBB Başkanı olduktan sonra ise Cumhurbaşkanlığı makamının çeşitli engeller çıkardığını ifade eden İmamoğlu, bu durumun kendisini ve İstanbul’u zor durumda bıraktığını vurguladı.

İmamoğlu’nun açıklamalarına göre, vatandaşlar bu tür engellemeleri kabul etmeyerek, “Orayı da alacağız” şeklinde tepkilerini dile getiriyorlar. İmamoğlu, bu desteğin kendisi için önemli olduğunu ve bu tür engellemelere karşı milletin kararlılığını ön planda tutacaklarını söyledi.

İmamoğlu, son olarak, “Millet işi bilir, milletin makamına benim makamım diyeni millet yollar” şeklinde bir mesaj verdi.

Ekrem İmamoğlu, 3 Ağustos’ta yaptığı bir konuşmasında AK Parti’li 24 ilçe belediyesine 45’er milyon TL’lik seçim yardımı yapıldığını da belgeleriyle açıkladı ve “Bir tek Silivri Belediyesi hariç. Orada MHP vardı. Ortaklarına göndermemişler. Trajikomik” demişti.

İmamoğlu, “5 Ocak 2024 günü Çekmeköy Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı’ndan 45 milyon lira yardım talebinde bulunuyor. Benim aklıma gelmez Cumhurbaşkanlığı’ndan yardım istemek. Biz, Cumhurbaşkanlığı’ndan ancak metro yapmak için bir imza isteriz. Seçimden hemen önce gönderiliyor bu para. Bu para gönderildiğinde Çekmeköy Belediyesi’nin sigorta ve vergi borcu yaklaşık 100 milyon lira. Devlete borcu varken yine devletten üstelik de geri ödemesiz 45 milyon lira niye ödeniyor? Aynı şekilde Ocak 2024’te yine hemen seçimden önce Beyoğlu Belediyesi’ne de 45 milyon lira gönderildi. 2022 Aralık ayı ile Ocak 2024 arasındaki 13 aylık sürede Cumhurbaşkanlığı’nın Beyoğlu Belediyesi’ne yolladığı hibe, 70 milyon lira. O esnada Beyoğlu Belediyesi’nin kamu kurumlarına borcu 198 milyon lira. Benim aklıma gelmez yardım istemek.” ifadelerini kullanmıştı.

İmamoğlu, “Geleceğine de inanıyorum. Sadece Çekmeköy, Beyoğlu değil; İstanbul’daki AK Partili tüm belediyelere seçimde harcanmak üzere aynı tarihlerde 45 milyon lira hibe gönderilmiş. Bir tek Silivri Belediyesi hariç. Biliyorsunuz, orada MHP vardı. Ortaklarına göndermemişler. Trajikomik. Güldüğüme bakmayın, içim acıyor. 24 ilçe belediyesine seçim için 1 milyar 80 milyon lira para göndermiş Cumhurbaşkanlığı. Bir o kadar da İBB Başkan adaylarına göndermişlerdir, şimdiki Bakana. Seçimi kaybetmemiş, Bakan yaptılar. Seçimi o kaybetmediyse kim kaybetti, siz söyleyin. Dilinize doladığınız iştirak borcumuz işte bu kadar zaten. Bu anlattığım işlemlerdeki, halka hizmet değil; partime hizmet, şahsıma hizmet mantığını görüyor musunuz? Biz işte buna karşıyız. Biz partisine bakmadan halka hizmet etmeye talibiz.” demişti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu’ndan Erdoğan’a yanıt: AK Partili belediyelere 45 milyon verirken kimin parasını kime veriyordun?
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz