1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu’ndan mülteci açıklaması: İçişleri’nin rakamları gerçeği yansıtmıyor

İmamoğlu’ndan mülteci açıklaması: İçişleri’nin rakamları gerçeği yansıtmıyor

featured
service

İmamoğlu, Almanya’da yaptığı konuşmada İstanbul’da 2,5 milyona yakın sığınmacı olduğunu belirtmesinin ardından açıklama yapan İçişleri Bakanlığı İstanbul’da yaşayan yabancı sayısını 1 milyon 87 bin 17 olarak kaydetmişti.

“İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar” diyen İmamoğlu’nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“İstanbul’da resmi olarak 16 milyona yakın bir nüfus var. Ama ne yazık ki arzu etmediğimiz seviyede gelenler de var. Öğrenciden, turistten bahsetmiyoruz. Bu 1 milyonu aşan aynı anda şehrimize gelen insan sayısı var ki onla beraber 17 milyonu zaten aşıyoruz. Arzu etmediğimiz derken bazı zor koşullardan kaçan insanların da geldiği bir ülkeyiz. Bunda bir kısım dış politikanın yanlış yönetilmesinin de aşırı sayılarda var. Ben 2 milyonu aşan var. Birileri rakam veriyor, 1 milyon 53 bin. Kendileri de inanmıyor. İlçe belediyelerinin rakamlarını toplasınlar veri daha da yukarı çıkar. “

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, geçen haftaki Almanya temaslarına değindi. Geçen 22 Nisan’da Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier’in İstanbul ziyaretini anımsatan İmamoğlu, şöyle konuştu:

“Bugüne dair mülteci meselesinin ne kadar derin bir meseleye dönüştüğü, uluslararası anlamda bunu yönetemediğimiz iyi noktasında da verilerle karşı karşıyayız. Bu kapsamda oldukça geniş İstanbul ve ülkemiz ekseninde de başta mülteci meselesi olmak üzere yatırımlarımız, iki ülke ilişkileri, şehirlerin kardeş ilişkileri üzerinden sohbetlerimiz olmuştu. Daha sonra o masada bulunan Maliye Bakanı ile de bir görüşme yapmamızı özellikle şehrimizdeki yatırımlardan bilgi vermemiz söz konusu olacağından bahsetmiştik. Bu seyahatte denk gelen Maliye Bakanı’yla olan randevumuza aynı zamanda Dışişleri Bakanı ve Ekonomi ve Yatırımdan Sorumlu Devlet Bakanı gündemi eklendi. Tabii bunlara ilave olarak 35’inci kardeş şehir ilişkisini kutladığımız Berlin Belediye Başkanıyla olan randevumuz, yine bir başka kardeş şehrimiz Köln Belediye Başkanı, Düsseldorf Belediye Başkanı ve Milli Takım maçını izlemeye gittiğimiz Dortmund şehrindeki Dortmund Belediye Başkanı, görüşmelerimizin bu kurumsal karşılığı oldu. Yanı sıra Almanya’nın en büyük iş dünyası kuruluşu, iş dünya çerçevesi olan bir BDİ diye anılan iş dünyası kurumunun başkanı ve yönetim kuruluyla bir araya geldik. Malumunuz Türkiye’mizde çok ciddi sayıda tamamı Alman sermayeli olan, yatırımları olan şirketler var ve bu şirketlerin en üst düzey temsili olan firmayı, daha doğrusu kurumu ziyaret ettik ve orada da İstanbul’umuzun bir yatırım odağı kent olduğunu hatta BDİ’nin dünya ekseninde birkaç şehirde temsilcisinin olduğunu ve bir tanesinin de İstanbul’da olmasını arzu ettiğimizi dile getirdik.

Buna ilave olarak da tabii ülkemizde, şehrimizde kazandırma hayalini en güçlü şekilde hissettiğimiz HIZ-RAY’ın yapımıyla ilgili ve buna talip olmayı düşünen yine uluslararası bir firmanın test tren sürüş alanını ziyaret ettik. Orada hızlı treninin test sürüşüne eşlik ettik. Hatta ben de bir miktar kullanma zevkine sahip oldum. 180 kilometreye kadar çıkmayı arzu ettiğimiz HIZ-RAY’ın Sabiha Gökçen’den Beylikdüzü’ne 75 kilometreyi 50-55 dakikada alacağı bir ortam. Gezimizin kapsamı bu. Çok kolay bir şey değildi. Ciddi kilometreler aldık. Keyifliydi de. Bence İstanbul’umuza yakışan itibarlı bir buluşmalar silsilesiydi. Ben hem Alman hükümetinin değerli bakanlarına hem belediye başkanlarına çok teşekkür ediyorum. Kaldı ki hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı hem de Türkiye Belediyeler Birliği Başkanı kimliğimle daha önce yapmayı düşündüğümüz ama farklı sebeplerle yapamayıp iptal ettiğimiz Türk-Alman kardeş şehirleri buluşmasıyla ilgili de öncü fikrimizi başta Berlin ve Köln kardeş şehrimizle paylaştık. Umut ediyoruz 2025’te de böyle güçlü bir buluşmayı ülkemizde yaparak hem Almanya hem Avrupa Birliği’yle ilgili ilişkilerimizde tamir edilmesi gereken alanları en güçlü şekliyle tamir etmeyi ve ikili ilişkilerin ticari, teknik, siyasi, her alanda çok itibarlı ve çok güçlü bir seviyeye kavuşmasını diliyorum. Zira biliyorsunuz ki dünya ekseninde en fazla yurttaşımızın yaşadığı ülke Almanya. Almanya’yla olan her olumlu, düzeyli ve itibarlı ilişkinin orada yaşayan insanlarımızın yaşamına da pozitif yansıyacağına inanmıyorum. Kimin ne yazdığının önemi yok.”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, “Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş aday olsaydı şu anda Erdoğan Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturmuyordu” şeklindeki değerlendirmesinin hatırlatılmısa üzerine İmamoğlu, ”10-11 gün bayram ve Almanya seyahatimle ilgili süreçte açıkçası ülkemizin içinde mevcut olunan bu tür muhabbetleri ya da röportajları, siyasi münazaraları pek duyamaz, ilgilenemez oldum. Bu kapsamda Sayın Genel Başkanımızın değerlendirmeleri, elbette kendi şahsi düşünceleri ve fikirleridir. Muhtemelen benden ziyade kendisine sorulması daha doğru olabilir” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu’ndan mülteci açıklaması: İçişleri’nin rakamları gerçeği yansıtmıyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz