1. Haberler
  2. Gündem
  3. İmamoğlu’nun cezası onandı iddiasına İBB’den yanıt: İstinaf heyetinin değiştirilmesine dikkat çekildi

İmamoğlu’nun cezası onandı iddiasına İBB’den yanıt: İstinaf heyetinin değiştirilmesine dikkat çekildi

featured
service

Ongun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ahmak Davası” olarak bilinen süreçte gerçeğin farklı olduğunu ve bu tür iddialara karşı kamuoyunun dikkatini çekmek gerektiğini belirtti. İmamoğlu’nun haksız yere yargılandığını ifade eden Ongun, sürecin adil bir şekilde işlemediğine dikkat çekti.

Ongun, İmamoğlu’nun YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasının asılsız olduğunu ve 3 ayrı bilirkişi raporunun bu durumu kanıtladığını vurguladı. Ayrıca, YSK üyelerinden 4’ünün mahkemeye, İmamoğlu’nun sözlerinden etkilenmediklerini belirttiğini, diğer üyelerin ise davaya katılmadığını açıkladı.

Ongun, sürecin adil bir şekilde ilerlemediğine dair iddiaları gündeme getirerek, İmamoğlu’nun yargılandığı mahkeme hakiminin görevden alınmasını eleştirdi. Hakimin, iddia edilen tehditlere rağmen görevden uzaklaştırılmasına dikkat çekerek, yerini alan yeni hakimin davayı hızla sonuçlandırdığını söyledi.

Ongun’un açıklamasına göre, dava sürecinde yalnızca mahkeme hakimi değil, İstinaf Mahkemesi heyeti de değiştirilmişti. Yeni hakim, kararı hızlı bir şekilde vererek İmamoğlu’na hapis cezası ve siyasi yasak kararı çıkardı. Ongun, verilen kararın aceleyle yazıldığını ve hapis cezasının süresinin yanlışlıkla fazla yazıldığını, bu sürenin sonradan düzeltilerek 2 yıl 7 ay 15 güne indirildiğini belirtti.

Ongun, “Ahmak Davası” ile ilgili yaşanan tüm bu gelişmelerin yargı sürecinin şeffaflığına gölge düşürdüğünü belirterek, İmamoğlu’na yönelik iddiaların asılsız olduğunu yineledi. Açıklamasını, “Ahmak Davası’nın gerçek özeti budur. Başka söze gerek yok.” diyerek sonlandırdı.

İşte Ongun’un o açıklaması:

“Ahmak Davası”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstinaf Mahkemesi’nde olan dosyası için bazı iddialar dile getiriliyor. İddialar yerine gerçekleri hatırlamakta fayda var;

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İmamoğlu’nun cezası onandı iddiasına İBB’den yanıt: İstinaf heyetinin değiştirilmesine dikkat çekildi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz