İngiltere Başbakanı Sunak, kendisine yönelik ırkçı ifadelere tepki gösterdi

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiliz Channel 4 kanalı, Farage’ın milletvekili adayı olduğu seçim bölgesinde kampanya düzenleyen Parker’ın; Sunak, İslam dini ve göçmenlerle ilgili kullandığı ırkçı, Müslüman karşıtı (İslamofobi) ve şiddet içeren dilini gizli kameralarla kaydetti.

Görüntülerde Hint kökenli Sunak için, “Her zaman Muhafazakar Parti seçmeniydim ama bu pis Pakistanlı beni sinirlendiriyor. Hangi konuda iyi? İşe yaramazın teki.” şeklindeki ifadeleri yer aldı.

İslam dini için, “En iğrenç inanç” yorumu yapan ve Müslümanların tek amacının İngiltere’yi ele geçirmek olduğunu savunan Parker, ülkeye gelen düzensiz göçmenlerin ise sahillerde atış talimi yapan silahlı birlikler tarafından vurulması gerektiğini söyledi.

Parker’ın ifadelerine, katıldığı bir televizyon yayınında tepki gösteren Sunak, “İki kızım, Farage için kampanya yapan insanların bana ‘pis Pakistanlı’ demesini görmek ve duymak zorunda kalıyor. Bu beni üzüyor ve kızdırıyor. (Farage’ın) Bazı sorulara yanıt vermesi gerektiğine inanıyorum.” diye konuştu.Sunak, Reform UK adayları ve çalışanlarının, ırkçı ve cinsiyetçi ifadeleri herhangi bir tepkiyle karşılaşmadan söylediğini dile getirerek, “Bu durum Reform’daki kültüre dair bir şeyler söylüyor.” dedi.

Rishi Sunak, “Başbakan ve daha önemlisi iki kız çocuk babası olarak görevim, bu yıkıcı ve ayrıştırıcı davranışlara tepki göstermektir.” ifadesini kullandı.

Parker’ın ifadelerine Reform UK lideri Farage da tepki göstererek, “dehşete düştüğünü” söyledi.

Farage, yaptığı açıklamada, “Bazıları tarafından kullanılan şok edici ifadeler, benim görüşlerimle, Reform UK destekçilerinin çoğunluğunun düşünceleriyle ya da parti politikalarıyla kesinlikle örtüşmüyor.” ifadelerini kullandı.Parker’ın ifadelerinin partiye negatif yansıdığını kaydeden Farage, Parker’ın seçim kampanyasındaki görevlerden uzaklaştırıldığını belirtti.

Kullandığı ifadeleri Channel 4 kanalına yaptığı açıklamada değerlendiren Parker ise, “Farage ve parti, benim göç konusundaki şahsi düşüncelerimden haberdar değildi. Görüntülere yansıyan tüm ifadeler benim şahsi düşüncemdir. Hiçbir zaman görüşlerimi partiyle ya da Farage’la paylaşmadım.” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiltere Başbakanı Sunak, kendisine yönelik ırkçı ifadelere tepki gösterdi

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz