1. Haberler
  2. Gündem
  3. İngiltere’de Polis Şiddetine Ceza Soruşturması Başlatıldı

İngiltere’de Polis Şiddetine Ceza Soruşturması Başlatıldı

featured
service

Manchester Havalimanı’nda 23 Temmuz’da bir kişinin gözaltına alınması esnasında polisin yaptığı şiddet olayına ilişkin cezai soruşturma başlatıldı. Polis memurunun yerde yatan şahsın kafasına ve yüzüne tekme atması, ülke genelinde büyük bir tepki yarattı.

Olayla ilgili olarak Bağımsız Polis Davranış Ofisi (IOPC)’nden yapılan açıklamada, polis memurunun güç kullanımı ve mesleki standartları ihlal ettiği gerekçesiyle soruşturma yürütüldüğü bildirildi. IOPC Bölge Direktörü Catherine Bates, “Mümkün olan en kısa sürede polis memuruyla görüşeceğiz,” dedi.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde polisin yerde yatan kişiye saldırdığı net bir şekilde görülüyor. Ardından, olayın arka planında polislerin saldırıya uğradığı ve gözaltına alınan kişinin elektroşok silahıyla karşılaştığı bilgisi verildi. Manchester Polisi, olaya ilişkin soruşturmanın sürdüğünü duyurdu.

Bölgedeki çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve öne çıkan kişiler, polis şiddetine karşı tepkilerini dile getirdi. Olayda polis şiddetine maruz kalan kişinin avukatı Ahmet Yakup, yaptığı açıklamada müvekkilinin sağlık sorunları olduğunu belirtti.

Bates, aynı zamanda Rochdale bölgesindeki toplum liderleriyle bir araya geleceğini ifade ederek, “Ailelerin barış çağrısı yaptıklarını ve şiddet eylemlerine göz yummadıklarını vurguladılar,” şeklinde konuştu. Ayrıca, soruşturmanın sonucunda durumun Kraliyet Savcılığına intikal edip etmeyeceği belirlenecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiltere’de Polis Şiddetine Ceza Soruşturması Başlatıldı
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz