İngiltere’de tarihi an: İşçi Partisi 14 yıl sonra liderlik koltuğuna oturdu!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçim zaferini değerlendiren Keir Starmer, “Açıkçası, bu çok gurur verici bir an. Değişen İşçi Partisi’nin İngiltere’yi daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum” dedi.

Seçimde Muhafazakar Parti ise büyük bir hayal kırıklığı yaşadı. Önde gelen birçok bakan, milletvekili seçilemedi ve partinin toplam sandalye sayısı büyük oranda düştü.

BBC’nin analizine göre, İşçi Partisi yaklaşık 410 sandalye kazanarak büyük bir başarı elde etti. Bu sonuçlarla birlikte, partinin son beş yılda sandalye sayısını iki katından fazla artırdığı görülüyor.

Seçmenlerin 1945 yılından bu yana ilk kez Temmuz ayında sandık başına gittiği İngiltere’de, seçimler demokratik süreç içinde önemli bir kilometre taşı olarak kayda geçti.

İngiltere’de dar bölge seçim sistemi uygulandığından, her seçim bölgesinde en çok oy alan aday milletvekili olarak seçiliyor. Parlamento’da çoğunluğu elde etmek için ise en az 326 milletvekili gerekiyor. İşçi Partisi’nin çoğunluğu sağlamasıyla birlikte, Keir Starmer İngiltere’nin müstakbel başbakanı olacak.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiltere’de tarihi an: İşçi Partisi 14 yıl sonra liderlik koltuğuna oturdu!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz