İngiltere’yi ‘Antoni’ fırtınası vuracak!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çatı uçması, yolculukların topallaması, sarih hava etkinliklerinin iptaliyle bazı yol ve köprülerin kapanması tehlikesine karşı temkin alınması gerektiğini açıklayan Met Office, Londra, İngiltere’nin doğu ve güneydoğusu, ülkenin Manş Denizi ile Galler hududundaki Doğu ve Batı Midlands bölgesi için bu tehlikelerin düşük olduğu anlamına gelen “sarı ihtar” yaptı.

Tehlikelerin yüksek olduğu İngiltere ve Galler’in güneybatısı için “turuncu ihtar”da bulunuldu, bu bölgelerde rüzgarın saatte 56 ila 60 km, yamaçlar ve sahillerde de 95 ila 112 km süratle eseceği öngörülüyor.

“Sarı ihtar” yapılan bölgelerde rüzgarın saatte 55-65 km, deniz kenarında da 80-85 km süratle esmesi bekleniyor.

Met Office’in açıklamasında uzman görüşlerine de yer verildi.

Met Office Başmeteorolojisti Steve Willington, yaptığı değerlendirmede, “Batıdan doğuya ilerleyen Antoni Fırtınası’nın devirici bir tesire sahip olma potansiyeli var. Kuzey İrlanda’da rekor ölçüde yüksek görülebilir. İhtar yapılan bölgelerin dışında da yağışlı bir gün geçecek” ifadelerini kullandı.

Willington, güneybatı İngiltere ve Galler’de sert rüzgarlar ve yağışların kıyılarda deniz suyunun yükselmesine neden olabileceği ihtarında bulunarak senenin bu zamanlarında yoğun yapılan sarih hava aktiflikleri ve yolculukların aksama olasılığına karşı temkin alınması önerisinde bulundu.

Takribî 120 yıldır yol takviye hizmeti veren Krallık Araba Kulübü RAC de “Cumartesinin, yazın en makûs günü olmasını bekliyoruz” açıklaması yaparak milleti seyahat tasarılarını gözden geçirmeleri mevzusunda uyardı.

Sahil yolları ve sarih arazi rotalarının fırtına geçene kadar kullanılmaması ihtarında bulunan RAC, milleti karavan ve römork taşıyan vasıtalarla kutu veya çanta taşıyan bisiklet ve motorlar mevzusunda ekstra dikkatli olmaya çağırdı.

Yollara yıkılabilecek ağaçlar için de taşıt kullananları uyaran RAC, bu hafta sonu takribî 4 milyon sürücünün tatil için yollarda olacağı hipotezinde bulundu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İngiltere’yi ‘Antoni’ fırtınası vuracak!

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz