1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnşaat sektöründe usta rezervasyonu dönemi: Maaşlar 150 bin liraya çıktı ama eleman bulunamıyor!

İnşaat sektöründe usta rezervasyonu dönemi: Maaşlar 150 bin liraya çıktı ama eleman bulunamıyor!

featured
service

Deprem bölgesinde ve diğer inşaat sahalarında süren çalışmalar için inşaat ustalarına 70 bin ila 150 bin liraya kadar maaş teklif edilmesine rağmen, sektör temsilcileri, kalifiye işçi bulma konusunda sıkıntılar yaşıyor.

Kalıpçı, kule vinç operatörü, elektrik, su, sıva ve boya ustası gibi birçok meslek grubunda artık usta-çırak ilişkisi kalmaması eleman sorunlarını beraberinde getirdi. Ayrıca gençlerin çoğunlukla beyaz yakalı mesleklere yönelmesi de sektördeki krizi derinleştirdi

Konuyla ilgili konuşan müteahhit Savaş Yükselyalçın, eleman sorununun yapı maliyetlerine de etkisi olduğunu belirterek, “Şu anda ara eleman bulamıyoruz. Çok ciddi ihtiyacımız var. İnşaatlar arası transferler de tıkandı. Maalesef eğitim sistemi nedeniyle herkes beyaz yaka oldu. Arkadan gelen usta-çırak ilişkisi olmadığı için bu ara eleman sorununu kapatamıyoruz. Boyacı, kalıpçı, sucu, sıvacı gibi teknik ara elemanlara ihtiyaç var” dedi.

9870475.jpg

İnşaatlarda maaşların aylık 70 bin ila 150 bin lira arasında değiştiğini vurgulayan Yükselyalçın, “Ne kadar maaş verirsek verelim ihtiyacımızı karşılayamıyoruz. Ustaları rezervasyon yapıyoruz ama bazıları verdiği sözü tutmuyor. Herkesten talep var çünkü. Daha yüksek fiyat veren firmaya gidiyor. Sorunun kısa vadede çözümü bizim Filipinler, Hindistan ve Afrika’dan geçici, kayıtlı işçi getirmemiz gerekiyor. İşçilerin işi bittiğinde geri göndermemiz gerekiyor” diye konuştu.

9870476.jpg

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnşaat sektöründe usta rezervasyonu dönemi: Maaşlar 150 bin liraya çıktı ama eleman bulunamıyor!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz