1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnsani çözüm mümkün

İnsani çözüm mümkün

featured
service

AK Parti’nin, 30 gün içinde sahiplenilmeyen hayvanların ‘uyutulmasını’ içeren taslağı tartışma yarattı. Barolardan, hak savunucularına her kesimden ‘Katliam kabul edilemez’ eleştirileri yükseldi. Merkezi ve yerel yönetimlerin üstlerine düşeni yapmadığı hatırlatıldı. Belediyelerin kısırlaştırma konusunda etkili süreç işletmesi gerektiği belirtilerek ‘Personel, bütçe bahane edilmesin. Bir ihtiyaç varsa ya gönüllüler ya hükümet destek versin’ denildi.

TBB Hayvan Hakları Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Gülsaniye Ekmekçi, batıda sahiplenme oranlarının yüksek olduğunu, kontrolsüz üretimin ve hayvan satışının yasak olduğunu kaydetti. Gelecek Partisi lideri de ‘diğer canlıların hayat hakkına saygı’ vurgusu yaptı. Hükümete dört aylık seferberlik çağrısında bulunan Davutoğlu “Kısırlaştırma seferberliği başlatılmalı. Tam kapasiteli barınaklar inşa edilmeli. Sahiplenme sağlanmalı” ifadesini kullandı.

Hayvan hakları savunucuları, vicdanlara sığmayan taslağın Meclis’e getirilmeden geri çekilmesi için birçok ilde eylem düzenlendi. Sosyal medyada da ‘Katliamdan yasa tasarısı olmaz’ paylaşımları yapıldı.

Türkiye Barolar Birliği Hayvan Hakları Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Gülsaniye Ekmekçi, 2004’te çıkan 5199 sayılı kanunda belediyelere barınak kurma, kısırlaştırma, sahiplendirme görevi verildiğini söyledi. Ekmekçi “Bunların hiçbiri yapılmadı. Bu iş için ayrılan bütçeler başka şeylerde kullanıldı. Tarım Bakanlığı da valilikler bünyesinde kurulan hayvan koruma kurulları da denetleme görevini yerine getirmedi” dedi.

2705krt01a-tum.jpg

Sahipsiz köpeklerin ‘uyutulması’ tasarısına tepkiler çığ gibi. “İnsani çözüm mümkün” diyen uzmanlar “Kısırlaştırma seferberliği başlatılsın. Hayvan üretimi ağır cezalarla yasaklansın. Barınaklar büyütülsün ve koşulları iyileştirilsin. Sahiplenmeyi teşvik edecek adımlar atılsın. Çipli hayvanını terk edene öngörülen yaptırımlar uygulansın” önerilerini sıraladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnsani çözüm mümkün
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz