1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Instagram Yasağı’ Dünya Manşetlerinde: ‘Türkiye İfade Özgürlüğünü Hedef Alıyor’

‘Instagram Yasağı’ Dünya Manşetlerinde: ‘Türkiye İfade Özgürlüğünü Hedef Alıyor’

featured
service

Hamas’ın siyasi lideri İsmail Haniye’nin İran’da suikastla öldürülmesinin ardından Instagram’ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediği iddia edilip erişim engelinin bu nedenle geldiği öne sürüldü. BTK tarafından yapılan ilk açıklamada ise karara gerekçe olarak “katalog suçlara uyulmaması” gösterildi.

Instagram’ın ne zaman açılacağı henüz bilinmezken, Türkiye’de milyonlarca kullanıcısı olan platforma sansür uygulanması dünya genelinde gündem oldu.

Reuters’ın haberine göre, Türkiye, Threads-Instagram veri paylaşımı üzerinden Meta’ya karşı harekete geçti. Türkiye’nin rekabet otoritesi Pazartesi günü Meta Platforms Inc’e, şirketin hakim pazar konumunun olası kötüye kullanımını araştırırken Instagram ve Threads platformları arasındaki veri paylaşımını engellemeyi amaçlayan bir ihtiyati tedbir uyguladı.

Önde gelen kullanıcıların paylaştığı geniş ve ilginç içerikleri olan bir haber, tartışma ve sosyal medya platformu olan Reddit’te de ‘Türkiye Instagram’ı engelledi’ başlığının altında hem Türk hem de yabancı kullanıcılar tarafından tartışmalar gerçekleşti. Birçok kullanıcı, durumu ifade özgürlüğünün engellenmesi olarak yorumluyorlar.

Economictimes’da çıkan haberde ise, Türkiye Instagram platformuna erişimi engelliyor ama hiçbir gerekçe göstermiyor. “Bilgi teknolojisi düzenleyicisi Cuma günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin sosyal medya platformu Instagram’a erişimi engellediğini, yasağın nedenini veya süresini belirtmeden platformun mobil uygulamasını da erişilemez hale getirdiğini söyledi” ifadeleri kullanıldı.

Organizer’ın internet sitesinde ise haber “Türkiye, Hamas lideri Haniye için hükümet yetkilisinin taziye paylaşımını platform tarafından engellenmesinin ardından Instagram’ı yasakladı. Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos tarihli kararı internet sitesinde yayınladı” ifadeleri ile verilmiş.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
‘Instagram Yasağı’ Dünya Manşetlerinde: ‘Türkiye İfade Özgürlüğünü Hedef Alıyor’
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz