1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnstagram’ın asıl kapatılma sebebi belli oldu! Bakan Sayan’dan açıklama geldi

İnstagram’ın asıl kapatılma sebebi belli oldu! Bakan Sayan’dan açıklama geldi

featured
service

Sosyal Medya Platformlarına Çifte Standart Eleştirisi

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram’a getirilen erişim engeli hakkında sosyal medya platformuna yönelik sert eleştirilerde bulundu. Sayan, X platformundan yaptığı açıklamada, sosyal medya şirketlerinin Türkiye’deki düzenlemelere uymadığını belirtti. “Bildiğimi okurum, istediğimi yayınlarım, istediğimi yayınlamam” yaklaşımını kabul etmediklerini vurgulayan Sayan, sosyal medyada daha temiz ve güvenli bir ortam yaratmak için gerekli adımları atacaklarını ifade etti.

( = window. || []).push({});

( = window. || []).push({});

Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın Açıklamaları

Sayan, Batılı ülkelerle sosyal medya platformlarının çeşitli konularda hızlı tedbirler aldığını belirtti. Türkiye’nin de aynı hassasiyeti ve adil duruşu talep ettiğini, bu platformların kurallarına uydukları ülkelerde sundukları güvenli içerik mekanizmasının Türkiye’de de uygulanmasını istediklerini söyledi. Ancak, sosyal medya şirketlerinin Türkiye’de çifte standart uyguladığını ve bu durumun tüm dünyada ortak bir sorun oluşturduğunu belirtti.

Türkiye’de Temsilcilik Açma Çağrısı

Sayan, sosyal medya şirketlerine Türkiye’de temsilcilik açmaları yönünde çağrıda bulunduklarını ancak bu talebin karşılanmadığını belirtti. Sosyal medya platformlarının kendilerine bildirilen suçlara karşı gereken adımları atmadığını ve göstermelik ofislerle hareket ettiklerini ifade etti. Ayrıca, yapılan kanun değişiklikleriyle bu tür dolandırıcılıklara karşı önlemler alındığını, ancak bazı platformların aynı anlayışla devam ettiklerini söyledi.

Gelecekteki Adımlar ve Hedefler

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı, sosyal medya platformlarının daha saygılı ve dezenformasyonsuz bir içerik sunması için gereken her türlü önlemi alacaklarını belirtti. Bakan Yardımcısı, Türkiye’nin sosyal medyada değerlerine uygun, daha temiz ve güvenli bir ortam sağlamak adına kararlı bir duruş sergileyeceklerini vurguladı. Bu bağlamda, sosyal medya şirketlerinin Türkiye’deki düzenlemelere tam uyum sağlama yükümlülüğünün altını çizdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnstagram’ın asıl kapatılma sebebi belli oldu! Bakan Sayan’dan açıklama geldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz