1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnternet Aboneliği Dolandırıcılığı Artıyor: Cayma Bedeli Ödemeden İşlem Yapmayın!

İnternet Aboneliği Dolandırıcılığı Artıyor: Cayma Bedeli Ödemeden İşlem Yapmayın!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tüketici Birliği Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Nihat Altay, bu konuda uyarıda bulunarak, tüketicilerin hizmet aldıkları firmalardan teyit almadan işlem yaptırmamaları gerektiğini vurguladı. Altay, “0212, 0312, 0800 ve 0850 gibi numaralardan aranan tüketiciler, aboneliğin sonlanacağı, yeni abonelik başlatma ya da daha avantajlı kampanyalar ve fırsatlar öne sürülerek rahatsız ediliyor. Bu konuda onlarca şikayet alıyoruz” dedi.

Dolandırıcılar Ne Yapıyor?

Dolandırıcılar, tüketicileri arayarak aboneliklerinin sonlanacağı veya yeni avantajlı kampanyalar sunulduğu gibi yalan bilgiler veriyor. Tüketiciler bu bilgilere inanarak yeni bir abonelik başlattığında, eski aboneliklerinin feshedilmediği ve cayma bedeli ödemeleri gerektiği ortaya çıkıyor. Bu durum, tüketicilerin ikinci kez mağdur olmasına neden oluyor.

Ne Yapmalısınız?

60 Yaş Üzeri Vatandaşlar Dikkat!

Dolandırıcılar, özellikle 60 yaş üzeri vatandaşları hedef alarak, onları kandırmaya çalışıyor. Bu nedenle, bu yaş grubundaki vatandaşların daha dikkatli olması ve ailesinden veya yakınlarından yardım alması gerekiyor.

Tüketicilerden Burak Can Erzenoğlu: “0800 ve 0850’li numaralardan ‘taahhüdünüz, sözleşmeniz bitti’ şeklinde gün içinde çok kez arandım. Arayan numaraları direkt engelleyerek önlem alıyorum ama özellikle 60 yaş üzeri vatandaşlar çok daha fazla kandırılıyor. Çevremde internet hizmeti gibi taahhüt süresi devam ederken ‘taahhüt süreniz bitti’ şeklinde aranıp yeni abonelik yaptıran kişilerden çok mağdur olanlar oldu. Cayma bedeli ödediler. Vatandaşlarımız bu konuda bilinçli olsun. Bu konularda işlem yapacaklar hizmet aldıkları müşteri temsilcileriyle görüşmeli.”

Tüketicilerden Sadrettin Bayram: “Size ev interneti verelim, sözleşmeniz doldu’ gibi sözlerle gün içinde sıkça arandım, söz konusu numaralardan gelen aramaları reddedip engelledim. Vatandaşlarımız bunlara inanmasın. Milleti dolandırıyorlar.”

Unutmayın: İnternet aboneliği işlemleriyle ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce, hizmet aldığınız firmayla iletişime geçerek teyit almanız ve dikkatli olmanız önemlidir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnternet Aboneliği Dolandırıcılığı Artıyor: Cayma Bedeli Ödemeden İşlem Yapmayın!
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz