1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnternet alışverişi yapanlar dikkat! Kimliksiz kargo teslimatına büyük ceza

İnternet alışverişi yapanlar dikkat! Kimliksiz kargo teslimatına büyük ceza

featured
service

Ancak Oktay Ş.’nin arkadaşı telefonu teslim almadığını belirtti. Güvenlik kamera kayıtlarından teslimatın kimlik sormadan yapıldığı ortaya çıktı.

Hüseyin T. Oktay Ş. hakkında dolandırıldığını belirterek suç duyurusunda bulurken, kargo şirketinden de zararının tanzim edilmesini talep etti. Talebi reddedilince Tüketici Hakem Heyetine başvurdu. Heyetin başvuruyu reddetmesi üzerine Hüseyin T. Bolu 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’ne dava açtı.

Mahkeme, kargo şirketinin “ağır kusurlu” olduğuna karar verdi ve akıllı telefonun rayiç bedeli, yasal faiz ve mahkeme masrafları ile birlikte 82 bin TL tazminat ödemesine hükmetti. Kargo şirketi, mahkeme kararı doğrultusunda Hüseyin T’ye ödemeyi yaptı.

Bu olay, kargo şirketinin kimliksiz teslimat yapma risklerini ve tüketicilerin bu tür durumlarda haklarını korumaları gerektiği bir kez daha göstermiş oldu.

Avukat Ahmet Fırat Burkucu, kargo şirketlerinin Karayolu Taşıma Yönetmeliği’ne göre kimlik sorma zorunluluğu olduğunu, fakat uygulamada buna uyulmadığını belirtti.

Yetkililer, vatandaşları sık sık internet üzerinden alışveriş yaparken ve kargo teslimatı alırken dikkatli olmaları gerektiği konusunda uyarıyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnternet alışverişi yapanlar dikkat! Kimliksiz kargo teslimatına büyük ceza
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz