1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnternet haber siteleri için ziyaretçi trafik şartları değişti

İnternet haber siteleri için ziyaretçi trafik şartları değişti

featured
service

Genel Kurul, Resmî İlan ve Reklam Yönetmeliği ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde yapılacak değişiklikleri kabul etti. Bu değişiklikler, internet haber siteleri için asgari ziyaretçi trafik şartlarının yeniden düzenlenmesini kapsıyor.

Yapılan değişiklikler çerçevesinde, internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerine ek göstergeler getirildi. Asgari fikir işçisi sayısının en az iki katını istihdam eden ve asgari tekil ziyaretçi sayısı iki katını aşan sitelere yüzde 50, üç katını istihdam eden ve asgari tekil ziyaretçi sayısı üç katını geçen sitelere ise yüzde 100 oranında ek gösterge verileceği belirlendi.

Bir diğer önemli düzenleme, sayfada kalma süreleriyle ilgili oldu. İnternet haber sitelerinin, 1. ila 5. Kategorilerde yer alanlarının ziyaretçileri için günlük ortalama sayfada kalma süresinin en az 30 saniye, Genel Kategori’de ise en az 1 dakika olması gerektiğine karar verildi.

Bu mevzuat değişiklikleri, Resmî Gazete’de yayımlandıktan sonra 1 Ekim 2024 itibarıyla yürürlüğe girecek.

Yapılan değişikliklerle birlikte, internet haber sitelerinin ziyaretçi trafiklerine dayalı uygulamaların yerine, nitelikli yayıncılığın teşvik edilmesi hedefleniyor.

Bir sonraki Genel Kurul Toplantısının 27-29 Kasım 2024 tarihlerinde yapılması planlanıyor.

anadolugazete.com.tr olarak, internet haber sitelerinden yayınlanan haberlerin ‘nitelikli’ olması gerektiği üzerinde durmuştuk. Bugün BİK’in aldığı karar doğrultusunda anadolugazete.com.tr’nin bir kez daha “nitelikli” haber vurgusunun önemi anlaşıldı.

Yeni düzenleme kapsamında, günlük asgari tekil ziyaretçi ve sayfa görüntüleme sayıları yüzde 50 oranında düşürüldü. Bu değişikliklerin, internet haber sitelerini daha nitelikli ve içerik odaklı yayıncılığa teşvik etmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnternet haber siteleri için ziyaretçi trafik şartları değişti
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz