1. Haberler
  2. Gündem
  3. İnternet kullanım oranı yükseldi

İnternet kullanım oranı yükseldi

featured
service

Son 12 ayda internet kullanan bireylerin yüzde 51,7’si internet üzerinden mal veya hizmet satın aldı ya da sipariş verdi. Bu oran, erkeklerde yüzde 54,1, kadınlarda ise yüzde 49,3 olarak kaydedildi. Bireylerin yüzde 38,8’i ise son 3 ay içinde mal veya hizmet satın aldı. İnternet üzerinden alışveriş yapan bireylerin yüzde 76,7’si giyim, ayakkabı ve aksesuar satın alırken, lokanta teslimatları ve gıda ürünleri gibi kategoriler de tercih edilen diğer ürün grupları arasında yer aldı.

Türkiye, internet liginde 111.sırada

2024 yılında internet üzerinden öğrenme faaliyeti gerçekleştiren bireylerin oranı yüzde 13,9’a düştü. Bu oran 2023 yılına göre 4,9 puanlık bir azalma gösterdi. Öğrenme faaliyeti gerçekleştirenlerin oranı erkeklerde yüzde 13,7, kadınlarda ise yüzde 14,1 olarak kaydedildi.

THY’den ücretsiz internet kararı!

Sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları arasında en çok kullanılan uygulama yüzde 86,2 ile WhatsApp oldu. YouTube yüzde 71,3 ile ikinci, Instagram ise yüzde 65,4 ile üçüncü sırada yer aldı. Erkekler arasında en çok tercih edilen uygulama yüzde 89,5 ile WhatsApp olurken, kadınlar arasında ise yüzde 82,9 ile yine WhatsApp öne çıktı.

Crowdstrike nedir? Crowdstrike sorunu nedir? Dünya çapındaki internet sorunu nedir?

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İnternet kullanım oranı yükseldi
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz