Şerif Çil’in böyle bir başvuru ve işlemden haberi olmadığını bildirmesi sonrası şüpheliler, kredi işleminin iptali için link göndereceklerini söyledi. Şerif Çil, kendisine gelen linke tıklayarak şüphelilerin talimatlarını uyguladı. Bir süre sonra hesabını kontrol eden Şerif Çil, 93 bin TL kredi çekildiğini ve farklı hesaplara transfer edildiğini gördü.
Banka şubesine gidince dolandırıldığını anlayan Şerif Çil, suç duyurusunda bulundu. Soruşturmanın ardından gözaltına alınan D.Z. ve K.İ. hakkında ‘kişinin kendisini kamu görevlisi veya banka, sigorta, kredi kurumlarının çalışanı olarak tanıtması veya bu kurumlarla ilişkili olduğunu söylemesi suretiyle dolandırıcılık’ suçlamasıyla dava açıldı.
İzmir 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonucu sanıklardan D.Z.’ye 3 yıl 9 ay hapis ve 96 bin 500 TL, K.İ.’ye de 3 yıl 4 ay hapis ile 21 bin 660 TL adli para cezası verildi.
Şerif Çil
Şerif Çil, kendisini ‘banka görevlisi’ olarak tanıtan kişinin sözlerinden sonra paniğe kapıldığını, işlemleri hemen iptal etmek için sorgulamadan kendisinden ne istendiyse yaptığını söyledi.
Şerif Çil, şöyle konuştu:
“Size bir link göndereceğiz, işlemleri iptal edeceğiz’ dedi. Ben de kendisine ‘ev aldım, bankaya bir milyon borcum var, bana nasıl kredi veriliyor’ diye sordum. O da ‘iptal etmemiz için bana yardımcı ol’ dedi. Gönderilen linke girdim, hesapları ele geçirdi, kredileri iptal edeceğine onaylayıp onaylayıp o hesaplara göndermiş.”
Olay sonrası aile ilişkilerinin bozulduğunu, eşiyle ayrılma noktasına geldiğini ifade eden Şerif Çil, bankaya olan kredi borçlarını ödeyemediğini belirtti. Uzun bir sürecin ardından haklılığını kabul ettirdiğini belirten Şerif Çil, bankanın kredi borcunu iptal etmesini beklediğini, ayrıca manevi tazminat davası açacağını kaydetti. Avukat Ali Onar da internet bankacılığının yaygınlaşmasıyla birlikte bilişim yoluyla dolandırıcılık olaylarının arttığına işaret etti.
Yorumlar kapalı.