1. Haberler
  2. Gündem
  3. İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yüzde 8 Büyüme İçin 100 Milyar Dolar Yabancı Yatırım Gerekiyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yüzde 8 Büyüme İçin 100 Milyar Dolar Yabancı Yatırım Gerekiyor

service

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, hedeflenen %8 büyüme için 100 milyar dolarlık yabancı yatırıma ihtiyaç duyduklarını belirtti. Ekonomik sorunların büyük ölçüde dış ilişkilerle bağlantılı olduğuna dikkat çekti.

Devlet televizyonuna konuk olan Pezeşkiyan, yeni hükümetin hem iç hem de dış politikalarına yönelik değerlendirmelerde bulundu. Adalet ve ayrımcılık konularına vurgu yapan Pezeşkiyan, “Halkın sorunlarını çözmek istiyoruz. Bizim odak noktamız insanların memnuniyetidir,” diyerek halkın ihtiyaçlarına yönelik bir yaklaşım izlediklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı, mevcut ekonomik sorunların özellikle yüksek enflasyonu içerdiğini ve bunun halk tarafından hissedildiğini, bu sorunu çözmek için çalışmalara başladıklarını ifade etti. “Ülke içindeki farklılıkları, komşularımızla ve dünya ile olan sorunları çözmemiz gerekiyor,” dedi.

Pezeşkiyan, Ayetullah Ali Hamaney’in dikkat çektiği ekonomide %8 büyüme için yabancı yatırımların kritik olduğunu ifade etti. Uzmanların 200 milyar dolarlık yatırıma ihtiyaç duyduğunu düşündüğünü belirten Pezeşkiyan, mevcut sermayenin 100 milyar doları geçmediğini ve bu nedenle yabancı yatırımın zaruri olduğunu sözlerine ekledi.

Pezeşkiyan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ülkedeki internet yasaklarına dikkat çekerek, “Halkın rahatlığı için siber alana ilişkin kuralları Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi ve Siber Alan Yüksek Konseyi ile belirleyeceğiz,” ifadelerini kullandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Yüzde 8 Büyüme İçin 100 Milyar Dolar Yabancı Yatırım Gerekiyor
Yorum Yap

You Can Subscribe To Our Newsletter Completely Free

Don't miss the opportunity to be informed about new news and start your free e-mail subscription now.

Yorumlar kapalı.

Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Sosyal Medyada Biz